Hlavní obsah

Na Černé louce v Ostravě otevřeli očkovací centrum

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvních 250 lidí prošlo v pondělí velkokapacitním očkovacím centrem, které bylo otevřeno na ostravském výstavišti Černá louka. Bezbariérové centrum by mělo v prvních dnech naočkovat několik stovek lidí denně, během března by se mělo dostat na denní kapacitu 700 očkovaných.

Foto: Beáta Kapošváry

Ostravské očkovací centrum bylo v pondělí otevřeno na Černé louce.

Článek

„Dostáváme se do fáze, kdy bude docházet k nárůstu dodaných vakcín a bez těch vysokokapacitních očkovacích center se neobejdeme. Jsme rádi, že můžeme očkovací centrum otevřít už v předstihu, doladit rezervy a připravit se na hlavní nápor, který přijde v dubnu,“ řekl na tiskovém brífinku hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Plánovaná kapacita centra je podle něj 1800 lidí denně.

Díky darovaným saským vakcínám se zapojí do očkování i praktičtí lékaři

Koronavirus

Vybudování centra stálo milion korun, dále se počítá s měsíčními náklady šest milionů korun. Provoz bude hrazen z příjmů zdravotních pojišťoven.

V očkovacím centru se nachází šest očkovacích stanovišť, přičemž na každém z nich jsou tři očkovací místa.

Při plném provozu bude v centru od dubna pracovat téměř 70 zaměstnanců na jedné směně, pracoviště bude v provozu sedm dní v týdnu 12 hodin denně.

I jediná dávka Pfizeru či AstraZeneky snižuje nutnost hospitalizace o 90 procent

Koronavirus

Hejtman Vondrák v pondělí připomněl, že každý týden v březnu by do Moravskoslezského kraje mělo přijít 11 700 dávek vakcíny Pfizer/BioNTech a kromě toho i dosud neupřesněné množství vakcíny od Astra Zeneca.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám