Hlavní obsah

Petříček ve vládě skončí, vystřídat ho má Zaorálek

Právo, Novinky, alt, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda ČSSD Jan Hamáček zítra podle informací Práva navrhne premiérovi Andreji Babišovi odvolání ministra zahraničí Tomáše Petříčka.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček

Článek

Hamáček se podle informací Práva dnes s Petříčkem sešel a oznámil mu, že zítra jeho odvolání navrhne a současně požádá Babiše, aby ho pověřil řízením resortu, než bude znám nový ministr.

Hamáček Právu potvrdil, že se s Petříčkem dneska sešel, výsledek schůzky oznámí zítra. Petříček ČTK potvrdil, že se dnes od Hamáčka dozvěděl, že bude z vlády odvolán.

Petříčka by měl v čele resortu zahraničí nahradit současný ministr kultury Lubomír Zaorálek. Kulturu by místo něho vedl Jan Birke.

Konec Petříčka se čekal

Konec Petříčka se očekával. Ministr zahraničí se ucházel o post předsedy ČSSD, ale neuspěl, křeslo v pátek obhájil Hamáček. Už v pátek nevyloučil Petříčkův konec. Ministr zahraničí na sjezdu strany kritizoval spolupráci s ANO.

Nepleťte se do toho, řekli mi, když jsem chtěl vyjednávat vakcíny, řekl Petříček

Domácí

Odchod Petříčka z vlády žádal v minulých týdnech prezident Miloš Zeman. V neděli pak uvedl, že by s jeho odvoláním neotálel. "Pokud by k těmto změnám došlo, pak já nebudu ten, kdo by například oddaloval případné odvolání pana ministra Petříčka,” řekl Zeman v rozhovoru pro Blesk.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám