Hlavní obsah

Další změna. Třítýdenní karanténa pro rodinu vydržela dva dny, vláda ji zase zrušila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vláda v úterý upravila další opatření. Lidé, kteří mají nakaženého ve vlastní domácnosti a nemají možnost ho izolovat, budou muset do karantény na 14 dní. Ještě v pátek přitom délku karantény kabinet v usnesení prodloužil na 21 dní.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva místopředseda vlády Karel Havlíček, premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

„K úpravě dochází od 3. března i u délky nařízené karantény pro osoby, které žijí ve společné domácnosti s osobou nakaženou koronavirem a nelze dodržet podmínky její izolace od ostatních členů domácnosti. Délka karantény se v tomto případě zkracuje z 21 dnů na 14 dnů,” uvedl v úterý tiskový odbor vlády.

Nová pravidla: Karanténa pro rodinu nakaženého může trvat až 21 dní

Domácí

V pátek přitom vláda vydala usnesení s platností od 1. března, v němž prodloužila karanténu lidem, kteří sami covidem neonemocněli, ale museli být v karanténě, protože onemocněl někdo, s kým žijí v jedné domácnosti.

Od pondělí byla 21 dní, a to v případě, že nebylo možné nakaženou osobu doma izolovat a udržovat od ní odstup více než dva metry.

Zrušil se i zákaz závodního stravování

Jedná se tak již o druhé opatření, které vláda po několika dnech opět upravila. Kabinet změnil v úterý i usnesení ohledně zaměstnaneckého stravování. Nezakázal ho, ale nařídil přísný režim sezení u stolů. Změna bude platit od středy 3. března.

Jídelny zavřely zbytečně, vláda včerejší nařízení dnes po obědě zrušila

Domácí

Ještě v pondělí přitom vláda na svém jednání přijala usnesení, kterým od úterý zakázala závodní stravování v soukromých firmách. Lidé si tak museli jídlo z jídelny odnášet a zkonzumovat ho někde jinde.

Reklama

Výběr článků

Načítám