Hlavní obsah

Na teplické party byl i krajský policejní ředitel Husák. Švejdar posílá kontrolu

Aktualizováno

Sobotní oslavy v teplickém hotelu Prince de Ligne se účastnil také liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák. Informoval o tom v pondělí Radiožurnál. Husák se zatím nevyjádřil. Ministr Jan Hamáček (ČSSD) uvedl, že pokud Husák na oslavě byl, měl by z toho okamžitě vyvodit osobní odpovědnost. K témuž ho vyzval i policejní prezident Jan Švejdar, který uvedl, že záležitost prošetří odbor vnitřní kontroly prezídia.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladislav Husák (archivní foto)

Článek

Oslavy podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy se účastnili také například předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO), místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr nebo bývalý premiér Jiří Paroubek.

Hamáček upozornil, že pokud se Husák akce zúčastnil, porušil tím vládní nařízení. „Očekávám, že z toho buď okamžitě vyvodí osobní odpovědnost, nebo to s ním pan policejní prezident, jako jeho přímý nadřízený, urychleně kázeňsky vyřeší,” napsal ministr na svém Twitteru.

Také policejní prezident Jan Švejdar považuje Husákovu účast na sobotní oslavě v Teplicích za neomluvitelnou a vyzval ho, aby přijal osobní odpovědnost.

Premiér Andrej Babiš (ANO) označil chování účastníků v době vládních opatření proti epidemii covidu-19 za nepřijatelné. Hnilička kvůli své účasti na akci rezignoval na poslanecký mandát.

Hnilička skončí jako poslanec. Byla to zbytečná chyba, řekl

Domácí

V Česku nyní musejí být zavřené vnitřní prostory restaurací, na veřejných místech jsou povinné roušky a rozestupy, na vnitřních i venkovních akcích se mohou setkat maximálně dva lidé, od 21:00 platí až na výjimky zákaz nočního vycházení.

Porušili, co mohli. Noční mejdan v Teplicích: V hlavních rolích Hnilička, Šlégr, Paroubek, Benda

Domácí

V říjnu stál podobný případ místo ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO), kterého Blesk vyfotil při odchodu ze schůzky se šéfem poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem v uzavřené restauraci na Vyšehradě. Faltýnek kvůli případu opustil post prvního místopředsedy ANO, sněmovní funkci si ale ponechal.

Reklama

Výběr článků

Načítám