Hlavní obsah

Bitka v českém parlamentu, píší o konfliktu zahraniční média

Čtvrteční potyčka v Poslanecké sněmovně, kterou vyvolal nezařazený poslanec Lubomír Volný, zaujala i média v okolních zemích. O fyzické konfrontaci několika poslanců informovala své čtenáře německá tisková agentura DPA i rakouská APA. Incident zaznamenala také přední slovenská média a pozornosti incident neunikl ani v Polsku.

Potyčka v Poslanecké sněmovně Video: Česká televize ČT24

 
Článek

„Debata o prodloužení nouzového stavu ve čtvrtek v českém parlamentu eskalovala,” napsala DPA.

Čtenářům vysvětlila, že potyčka následovala poté, co se poslanec „ultrapravicového” hnutí Jednotní - alternativa pro patrioty Lubomír Volný uchýlil k „osobním urážkám” a předsedající Tomáš Hanzel mu vypnul mikrofon. DPA zmínila i to, že Volný byl ve sněmovně bez roušky.

Poslanci se porvali u předsednického pultíku

Domácí

O „bitce v českém parlamentu” informuje rovněž rakouská agentura APA. Podle ní Hanzel vypnul Volnému mikrofon po „záplavě nadávek“.

„Volný je považován za ostrého kritika koronavirových restrikcí a odmítá v parlamentu nosit roušku, i když je to povinné,“ napsala agentura.

Praktiky z východu, je to magor, reagují politici na potyčku ve Sněmovně

Domácí

Zprávy DPA a APA o počínání českých poslanců převzala řada německých, rakouských i švýcarských médií.

Incidentu v Poslanecké sněmovně si všímají také přední slovenská média, přičemž portál hnonline.sk připomíná, že „na Slovensku máme o mnoho více zkušeností s fyzickými útoky v parlamentu“. Bulvární čas.sk poznamenal, že v českém parlamentu „padla drsná slova“.

Policie řeší chování poslanců Volného a Bojka, neměli roušky

Krimi

O „bitce“ v českém parlamentu referovala též polská soukromá rozhlasová stanice RMF FM, která na svých internetových stránkách incident popisuje i s citacemi jeho účastníků.

Rvačka ve Sněmovně a co jí předcházelo.Video: psp.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám