Článek
Přestože je mražená, odjakživa rozehřívá lidská srdce a navozuje dobrou náladu.
Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí.
Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí.
Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí. Zmrzlina měla v tomto případě nejvíce bodů následovaná čokoládou, dortíkem, révovými hrozny a pizzou. Nejméně bodů naopak získal sójový sýr tofu, sója, avokádo a boloňský salám.
Odborníci z Ashland University v americkém Ohiu analyzovali dotazníky několika set mladých lidí, kteří měli hodnotit dvaašedesát různých potravin a přiřazovat jim různou míru štěstí, vzrušivosti, příjemnosti a potěšení po jejich konzumaci. A právě zmrzlina si vysloužila nejvíce bodů právě v souvislosti s pocitem štěstí. Zmrzlina měla v tomto případě nejvíce bodů následovaná čokoládou, dortíkem, révovými hrozny a pizzou. Nejméně bodů naopak získal sójový sýr tofu, sója, avokádo a boloňský salám.
Dobrovolníci měli také hodnotit zdravost potravin. K výsledkům pak vedoucí autor studie docent David Vanata uvedl: „Míra zdravosti naznačuje, že nejméně bodů si získaly především potraviny patřící do kategorie rychlovek a svačinek, zatímco nejvýše byly hodnoceny určité druhy ovoce a zeleniny – brokolice, jablka, pomeranče, mrkev, hrozny a broskve.“