Článek
Typ tuku, který se totiž na zadnici a bocích ukládá, nabízí ochranu před vznikem diabetu typu 2. Tohle lidově řečeno sádlo uložené pod kůží totiž zvyšuje citlivost těla vůči inzulínu. A to hraje klíčovou roli při prevenci diabetu typu 2. Toto onemocnění totiž vzniká právě tehdy, když tělo nedokáže reagovat na inzulín a není vůči němu citlivé, byť ho má v těle dostatek.
Typ tuku, který se totiž na zadnici a bocích ukládá, nabízí ochranu před vznikem diabetu typu 2. Tohle lidově řečeno sádlo uložené pod kůží totiž zvyšuje citlivost těla vůči inzulínu. A to hraje klíčovou roli při prevenci diabetu typu 2. Toto onemocnění totiž vzniká právě tehdy, když tělo nedokáže reagovat na inzulín a není vůči němu citlivé, byť ho má v těle dostatek.
Typ tuku, který se totiž na zadnici a bocích ukládá, nabízí ochranu před vznikem diabetu typu 2. Tohle lidově řečeno sádlo uložené pod kůží totiž zvyšuje citlivost těla vůči inzulínu. A to hraje klíčovou roli při prevenci diabetu typu 2. Toto onemocnění totiž vzniká právě tehdy, když tělo nedokáže reagovat na inzulín a není vůči němu citlivé, byť ho má v těle dostatek.Naopak tuk ukládaný na břiše a v pase je nebezpečný a riziko vzniku diabetu typu 2 zvyšuje, a zvyšuje také riziko řady kardiovaskulárních chorob. Tělesný typ tvaru hrušky je tak ze zdravotního hlediska výhodnější, byť si na něj mnohé ženy často stěžují.
Typ tuku, který se totiž na zadnici a bocích ukládá, nabízí ochranu před vznikem diabetu typu 2. Tohle lidově řečeno sádlo uložené pod kůží totiž zvyšuje citlivost těla vůči inzulínu. A to hraje klíčovou roli při prevenci diabetu typu 2. Toto onemocnění totiž vzniká právě tehdy, když tělo nedokáže reagovat na inzulín a není vůči němu citlivé, byť ho má v těle dostatek.Naopak tuk ukládaný na břiše a v pase je nebezpečný a riziko vzniku diabetu typu 2 zvyšuje, a zvyšuje také riziko řady kardiovaskulárních chorob. Tělesný typ tvaru hrušky je tak ze zdravotního hlediska výhodnější, byť si na něj mnohé ženy často stěžují.
Studie odborníků z Harvardu byla publikována v odborném časopise Cell Metabolism.