Článek
Zprávu vítají nejen milovníci slepičích pohlavních buněk, ale také jejich velcí producenti. V posledních letech se totiž objevovaly spíš zprávy o tom, že konzumace vajec zdraví škodí. Britští experti tvrdí, že vajíčka obsahují řadu cenných vitaminů a na metabolismus cholesterolu u člověka negativní vliv nemají. Týdně se dosud doporučovala dospělému člověku maximálně tři vajíčka.
Nebezpečnější je tuk
Juliet Grayová a Bruce Griffin z Univerzity v Surrey dnes tvrdí, že je naprostým mýtem tvrzení, že nadměrná konzumace vajíček zvyšuje hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi. V naprosté většině případů prý k tomu nedochází. Mnohem nebezpečnější jsou podle nich nasycené živočišné tuky z másla, sádla, vepřového masa, tučných mléčných výrobků, uzenin a smažených pokrmů.
Juliet Grayová a Bruce Griffin z Univerzity v Surrey dnes tvrdí, že je naprostým mýtem tvrzení, že nadměrná konzumace vajíček zvyšuje hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi. V naprosté většině případů prý k tomu nedochází. Mnohem nebezpečnější jsou podle nich nasycené živočišné tuky z másla, sádla, vepřového masa, tučných mléčných výrobků, uzenin a smažených pokrmů.
Juliet Grayová a Bruce Griffin z Univerzity v Surrey dnes tvrdí, že je naprostým mýtem tvrzení, že nadměrná konzumace vajíček zvyšuje hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi. V naprosté většině případů prý k tomu nedochází. Mnohem nebezpečnější jsou podle nich nasycené živočišné tuky z másla, sádla, vepřového masa, tučných mléčných výrobků, uzenin a smažených pokrmů.Studii otiskl odborný bulletin Nutrition vydávaný Britskou nadací pro výživu.
Juliet Grayová a Bruce Griffin z Univerzity v Surrey dnes tvrdí, že je naprostým mýtem tvrzení, že nadměrná konzumace vajíček zvyšuje hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi. V naprosté většině případů prý k tomu nedochází. Mnohem nebezpečnější jsou podle nich nasycené živočišné tuky z másla, sádla, vepřového masa, tučných mléčných výrobků, uzenin a smažených pokrmů.Studii otiskl odborný bulletin Nutrition vydávaný Britskou nadací pro výživu.
Profesora Griffina pak citoval také britský list Daily Telegraph: „Naopak, lidé by mohli být podporováni v konzumaci vajec jako součásti zdravého jídelníčku, jedná se o přírodní nutričně nejbohatší potravinu.“