Článek
Vědci z Hebrejské univerzity totiž tvrdí, že dokážou genetickou mutací vůni květin zvýšit. A v budoucnu také chuť ovoce.
„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě.
„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě.
„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě. Tým tamních vědců dokázal nejen zvýšit vůni květin, ale přimět je vonět ve dne i v noci. Objev si nechali izraelští biologové patentovat a tvrdí, že na jeho základě budou schopni vyšlechtit nové odrůdy ovoce s intenzivnější vůní a chutí.
„Současné objevy pomohou vytvořit květiny s extra silnou vůní a také vytvořit zcela nové skladby vůní,“ tvrdí Alexander Vainstein, šéf genetiků z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě. Tým tamních vědců dokázal nejen zvýšit vůni květin, ale přimět je vonět ve dne i v noci. Objev si nechali izraelští biologové patentovat a tvrdí, že na jeho základě budou schopni vyšlechtit nové odrůdy ovoce s intenzivnější vůní a chutí.
„Vůně je klíčovým faktorem chuti potravin,“ věří Vainstein.