Článek
Podle kuchařek tak ušetříte peníze i čas. Jelikož vaříte současně s mytím špinavého nádobí. Stačí jídlo vakuově uzavřít či řádně zabalit do alobalu, aby se k jídlu nedostala patřičná chemie či nečistoty z nádobí, a je hotovo.
Italka Lisa Casali dokonce už vydala speciální kuchařku na toto téma. Jelikož jak sama říká, příprava jídla tímto způsobem je velmi rychlá, příjemná a praktická.
Myčka na nádobí totiž funguje podobně jako parní trouba. Je to ale trošku alchymie najít pro konkrétní jídlo správný program. Zatímco některým jídlům vyhovuje vaření při mytí na nižší stupeň, tzv. eco program, jiné vyžadují ty nejdelší programy s nejvyšší možnou teplotou.
Například rybám stačí nižší teploty, ale například hovězí maso vyžaduje minimálně 50°C.
Podívejte se na přiložená videa, jak takové vaření vypadá.