Článek
Je známo, že po nadměrné konzumaci alkoholu mají lidé tendenci dělat věci, které ve střízlivém stavu nedělají. Platí to i pro vegetariány: jak zjistil britský průzkum, někteří z nich jsou pod vlivem alkoholu ochotni spáchat stravovací hřích... a sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News.
V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, kdy toho příliš mnoho vypili.
Z těch, co se ke stravovacímu prohřešku přiznali, 34 procent uvedlo, že jedí maso, kdykoli se opijí, dalším 26 procentům se to stává „dost často”, 22 procentům „zřídka” a 18 procentům „příležitostně”.
Většina prohřešky tají
Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky.
Většina – 69 procent – příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje.
Nejsou to ale pouze britští vegetariáni, kteří příležitostně neodolají masu. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.