Článek
Podle studie britských odborníků se vyskytuje kyselina salicylová v krvi lidí, kteří neužívali žádný lék obsahující tuto látku, ale kteří konzumovali ovoce a zeleninu ve velké míře. Nejvyšší míru kyseliny salicylové pak měli v britské studii vegetariáni, u nichž hodnota dosahovala téměř srovnatelné míry jako u lidí, kteří užívali přímo aspirin.
Podle britských expertů si tělo vyrábí kyselinu salicylovou z kyseliny benzoové, která je bohatě zastoupena právě v ovoci a zelenině.
Podle britských expertů si tělo vyrábí kyselinu salicylovou z kyseliny benzoové, která je bohatě zastoupena právě v ovoci a zelenině.
Podle britských expertů si tělo vyrábí kyselinu salicylovou z kyseliny benzoové, která je bohatě zastoupena právě v ovoci a zelenině.„Předpokládáme, že kyselina salicylová je biofarmaceutikum s širokou obrannou funkcí u zvířat i rostlin. Tato jednoduchá organická kyselina se, jak navrhujeme, pravděpodobně stane ve zvýšené míře zvířecím bioregulátorem, pravděpodobně své vlastní třídy,“ uvádějí britští autoři ve své studii.
Podle britských expertů si tělo vyrábí kyselinu salicylovou z kyseliny benzoové, která je bohatě zastoupena právě v ovoci a zelenině.„Předpokládáme, že kyselina salicylová je biofarmaceutikum s širokou obrannou funkcí u zvířat i rostlin. Tato jednoduchá organická kyselina se, jak navrhujeme, pravděpodobně stane ve zvýšené míře zvířecím bioregulátorem, pravděpodobně své vlastní třídy,“ uvádějí britští autoři ve své studii.
Ta byla publikována v odborném časopise Agricultural and Food Chemistry.