Článek
Středomořská strava je bohatá na zeleninu, ovoce, luštěniny, olivový olej, mořské plody a rybí maso. Čerstvá řecká studie prokázala, že u osob konzumujících tuto potravu je zánětů a sraženin mnohem méně.
Hlasujte v anketě pod článkem: |
Jaké stravě dáváte přednost? |
"Máme mnoho vědecky ověřených studií, které prokazují, že strava bohatá na velké množství ovoce, zeleniny, luštěnin, celozrnných potravin, ryb, ořechů a nízkotučných potravin je dobrá pro lidské srdce," prohlásil lékař Demosthenes Panagiotakos z Harokopio University v Aténách, který svůj výzkum opírá o sledování několika tisícovek Řeků, kteří holdují tradiční středomořské kuchyni.
"Prokázali jsme tak, že středomořská strava je zdravější než některé jiné národní kuchyně a měla by být rozšířena a upřednostňována pro uchování lepšího zdraví," dodal Panagiotakos.