Hlavní obsah

Ocet odbourává tuky a podporuje hubnutí

Mezi velmi účinné zbraně na hubnutí patří tradiční a velmi levné dochucovadlo – ocet. Pokud si ho přidáváte do jídel, zvláště salátů, pak vězte, že vám pomáhá odbourávat tuky a brání vzniku nových zásob.

Foto: Profimedia.cz

Kyselina octová v těle aktivuje geny, které produkují bílkoviny působící jako odbourávače tuků.

Článek

Roztok kyseliny octové byl v medicíně uváděn jako účinný lék na různé problémy již v antice. Odpradávna se používal na různá bodnutí, štípnutí a otoky. Moderní výzkumy navíc dodávají, že kyselina octová dokáže regulovat také krevní tlak a hladinu krevního cukru.

Roztok kyseliny octové byl v medicíně uváděn jako účinný lék na různé problémy již v antice. Odpradávna se používal na různá bodnutí, štípnutí a otoky. Moderní výzkumy navíc dodávají, že kyselina octová dokáže regulovat také krevní tlak a hladinu krevního cukru.

Roztok kyseliny octové byl v medicíně uváděn jako účinný lék na různé problémy již v antice. Odpradávna se používal na různá bodnutí, štípnutí a otoky. Moderní výzkumy navíc dodávají, že kyselina octová dokáže regulovat také krevní tlak a hladinu krevního cukru. Současné objevy z Japonska navíc naznačují, že ocet může pomoci i lidem snažícím se zhubnout a získat normální váhu.

Roztok kyseliny octové byl v medicíně uváděn jako účinný lék na různé problémy již v antice. Odpradávna se používal na různá bodnutí, štípnutí a otoky. Moderní výzkumy navíc dodávají, že kyselina octová dokáže regulovat také krevní tlak a hladinu krevního cukru. Současné objevy z Japonska navíc naznačují, že ocet může pomoci i lidem snažícím se zhubnout a získat normální váhu.

Při laboratorních testech vědec Tomoo Kondo prokázal, že pravidelným přidáváním octa do jídelníčku, se sníží ukládání tuku v těle až o deset procent. Kyselina octová totiž v těle aktivuje geny, které produkují bílkoviny působící jako odbourávače tuků.

Při konzumaci tučného jídla je tedy dobré si jako přílohu připravit salát s octovou zálivkou, která napomůže lepšímu zpracování tuků. 

Související témata:

Související články

Poškozené vlasy se uzdraví za tři měsíce

Na jaře se poměrně často stává, že zaregistrujeme zhoršenou kvalitu vlasů. Důvodů může být celá řada, s největší pravděpodobností ale půjde o nedostatek...

Ocet nejen pro chuť, ale i pro zdraví

Ocet má své uplatnění nejen jako pochutina v kuchyni a ke konzervaci nejrůznějších jídel, ale i jako léčivý prostředek. Uplatní se jako prostředek pomáhající...

Výběr článků

Načítám