Hlavní obsah

Nízkotučné jogurty snižují plodnost

Novinky, Famous
BOSTON

Nízkotučné mléčné výrobky sice uspějí u žen, které si chtějí udržet štíhlé tělo, jenže za pěknou linii podle nové studie zaplatí neplodností. Odborníci z Harvardské univerzity prokázali, že konzumace jogurtů, sýrů a mléka s nízkým obsahem tuku může způsobit u žen neplodnost. A ty, které touží po početí, by se měly živit plnotučnými mléčnými produkty.

Článek

Vědci z Harvardské univerzity studovali životní styl 116 tisíc amerických zdravotních sester. Z jejich jídelníčku vysledovali, zda dávají přednost nízkotučným či plnotučným produktům, a jak se jim podařilo počít.

Ze zkoumaného vzorku asi pětistovka žen byla diagnostikována s ovulační poruchou, což je neplodnost způsobená nepravidelností v normálním měsíčním cyklu. A u těchto žen byla způsobena konzumací nízkotučných mléčných výrobků.

Šance na početí se u žen konzumujících dvě či více porcí nízkotučného mléčného výrobku denně sníží až o 85 procent.

Související témata:

Související články

Každý šestý pár v Česku je neplodný

V České republice se odhaduje, že každý šestý pár v plodném věku má vážné problémy s početím dítěte. Podle lékařů mužům ročně ubývají dvě procenta spermií.

Výběr článků

Načítám