Hlavní obsah

Mléčná čokoláda povzbuzuje mozkovou aktivitu

WASHINGTON

Srovnáním účinků mléčné a hořké čokolády věnovala svou nejnovější studii skupina amerických odborníků. Podle jejich závěrů lidé, kteří požili mléčnou čokoládu, zvládají podstatně lépe různé testy na paměť a řešení problémů.

Článek

Výzkum působení různých druhů čokolád, vedený Dr. Bryan Raudenbushem z Wheeling Jesuit University, ukázal, že "celkové výsledky pro verbální a vizuální paměť jsou jasně lepší u lidí, kteří snědli mléčnou čokoládu. Konzumace obou druhů čokolády potom vedla u pokusných osob ke zlepšení kontroly impulzů a zrychlení reakcí."

Podle informací agentury Newswise snědli účastníci výzkumu buď 85 gramů mléčné čokolády, nebo 85 gramů hořké čokolády, nebo 85 gramů karobu. Kontrolní skupině nebylo nabídnuto nic. Po patnácti minutách trávení byli účastníci podrobeni sérii testů na rozlišování slov, verbání paměť a schopnost soustředění. Výsledky podle dr. Raudenbushe byly zcela průkazné, nyní jde o to, zjistit přesně, která kombinace živin je za tuto dobrou zprávu odpovědná.

Související články

Čokoláda se dá mlsat i bez tloustnutí

Na téma čokoláda bylo v posledních dvaceti letech vypracováno mnoho studií. Důvod je velmi prostý - lidstvo jako celek tloustne a kakaová sladkost obsahuje...

Čokoládová masáž prospěje tělu i duši

Ačkoliv mlsání čokolády tělu neprospěje, neboť se většinou neblaze projeví na váze, masky a masáže s oblíbenou pochutinou blahodárně zapůsobí na krásu...

Čokoláda je zdrojem energie pro tělo i duši

Čokoláda se díky svým vlastnostem těší výjimečnému postavení mezi sladkostmi. Je okamžitým zdrojem energie pro tělo i ducha, proto po ní sáhnou i lidé, kteří...

Výběr článků

Načítám