Článek
Carpaccio z červené řepy
INGREDIENCE
- 400 g buvolí mozzarelly
- 400 g červené řepy
- 50 ml balzamikového octa
- 50 ml olivového oleje
- mořská sůl
POSTUP:
- Uvařte červenou řepu ve slupce ve vodě doměkka, asi 1,5 hodiny.
- Uvařenou řepu zchlaďte ve studené vodě, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Ty marinujte dvacet minut (i déle) v marinádě ušlehané z balzamikového octa a oleje.
- Mozzarellu nakrájejte také na tenké plátky a střídavě s řepou vyskládejte na talíře.
- Na závěr mírně osolte mořskou solí.
Recepty, které zabodují na každé grilovací party
Zdraví
Tomatová polévka s dýňovými kostkami
INGREDIENCE
- 1 kg konzervovaných rajčat
- 20 g pancetty (italská slanina z bůčku)
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- sůl
- pepř
- 100 ml zeleninového vývaru
- 8 lístků bazalky
- 30 g másla
POSTUP:
- Orestujte najemno nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji, poté přidejte nakrájenou pancettu a lehce zatáhněte.
- Zalijte pasírovanými rajčaty a podlijte vývarem.
- Polévku táhněte půl hodiny na mírném ohni.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem, přidejte bazalku a máslo (po odstavení z ohně).
- Uvařte dýni doměkka, nakrájejte na kostičky, ty nasolte, pokapejte olejem a servírujte do polévky.
- Polévku můžete navíc dozdobit orestovanými plátky pancetty.
Letní slavnostní menu, které povýší každý sváteční stůl
Zdraví
Treska se slaninou lardo
INGREDIENCE
- 1600 g čerstvé tresky tmavé
- 80 g tvrdého kozího sýru
- 8 plátků larda (typ speciálně uzrálé italské slaniny)
- grilovaný lilek a rajčatová omáčka jako příloha
POSTUP:
- Rybu vykostěte a stáhněte ji z kůže.
- Filety jemně naklepejte pod potravinářskou fólií (pro zjemnění masa).
- Nasolte, na každý filet položte špalek kozího sýra a zarolujte.
- Rolky obalte slaninou lardo a nechte zachladit, aby lardo drželo tvar.
- Poté opečte na barvu z každé strany a dejte do trouby dle tloušťky tresky na 5 až 7 minut na 200 °C.
- Jako přílohu doporučujeme grilovaný lilek a rajčatovou omáčku.
„Dessert by Cucina“ - kokosový flan
INGREDIENCE
Na korpus
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 125 g másla
- strouhaná kůra z citronu
- 1 vejce
Na náplň
- 200 ml kokosového mléka
- 2 vejce
- 100 g ricotty
- 75 g cukru krystal
- 200 g čokolády na vaření (mléčná)
- 20 ml smetany 33%
POSTUP:
- Vejce, máslo, cukr a kůru z citronu ušlehejte dohladka v mixéru.
- Přidejte hladkou mouku a ručně domíchejte.
- Z těsta vyválejte 0,5 cm tenký plát a rovnoměrně jím vyložte kulatou formu na pečení.
- Zalijte náplní, která se ručně metličkou smíchá z uvedených přísad.
- Pečte přibližně 40 minut na 200 °C.
- Hotový flan nechte zatuhnout v lednici alespoň půl hodiny.
- Nakonec jej ozdobte čokoládou, kterou rozpustíte a rozmícháte ve vodní lázni se smetanou.