Článek
Důvodem je prostě a jednoduše to, že lidé nedodržují striktně hygienu a často si nemyjí ruce. Když se pak všichni dotknou držáku konvice či dvířek mikrovlnné trouby, bakterie z jejich rukou se mohou šířit.
Semeništěm koliformních bakterií – tedy těch žijících ve střevech a ve výkalech – jsou také odkapávače, kde jich je podle hygienického průzkumu na pracovištích čtyřikrát více, než je povolený limit.
„V průměru lze říci, že pětasedmdesát procent ploch v zaměstnaneckých kuchyňkách obsahuje více bakterií než průměrná toaletní mísa na ženském záchodě,“ tvrdí mluvčí společnosti Initial Hygiene.
„Pravidelné mytí rukou mýdlem a teplou vodou se prokázalo jako skvělá metoda ke snížení množství patogenů na pokožce a jejich šíření dále v prostoru. Pokud se budou všichni pravidelně před jídlem, po jídle a především po návštěvě toalety mýt, pracoviště může být zdraví neškodné a bezpečné,“ tvrdí doktor Peter Barratt ze společnosti Initial Hygiene.