Článek
Chcete-li dát svému ztvrdlému chlebu druhou šanci, pak ho stačí nenakrájený namočit ve vodě a poté ho péct v troubě na 180 °C po dobu pět minut. Chléb bude opět skvěle chutnat a navíc podle Cher Lohové vydrží déle čerstvý.
Podle australských žen lze tímto způsobem znovu oživit i další pečivo, trouba přitom může být rozpálená i na 200 °C.
Tajemství kvásku, jak na něj a jak s ním pracovat
Londýnský Good Housekeeping Institute nově přišel i s dalšími doporučeními, jak se vyhnout plýtvání a zajistit, aby bochník chleba vydržel déle.
Rady, jak udržet chléb déle čerstvý
- Chléb skladujte při pokojové teplotě v hnědém papírovém sáčku z obchodu, protože papír absorbuje veškerou přebytečnou vlhkost, což způsobí, že i tvrdá kůrka zgumovatí.
- Nikdy nedávejte chléb do lednice, protože chlad sice zabrání růstu plísní, ale nízké teploty také způsobí, že chléb rychleji zatuchne.
- Prošlý chléb oživte trochou vody a poté jej na několik minut dejte do rozpálené trouby na 180–200 °C.
- Včas zamrazte vše, co nestihnete zkonzumovat.