Článek
Malinové nanuky se zakysanou smetanou
INGREDIENCE
- 200 g bio malin
- 150 g bio zakysané smetany
- šťáva z bio citronu
- 2 lžíce bio medu
POSTUP:
- Maliny důkladně omyjte, nechte odkapat a spolu s medem dejte do mixéru.
- Přidejte zakysanou smetanu, zakápněte citronovou šťávou a vše rozmixujte.
- Hotovou směs nalijte do formiček na nanuky přibližně 2 centimetry pod okraj.
- Do nanuků zapíchněte dřívka a dejte zamrazit nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.
TIP: Před podáváním vložte formičky se zmrzlinou pod proud vlažné vody. Nanuk pak půjde od formičky lépe oddělit a vytáhnout.
Tvarohová zmrzlina
INGREDIENCE
- 390 g zahuštěného kondenzovaného mléka
- 500 g tučného tvarohu
- 200 ml 40% smetany
- 1 skořicový cukr
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového tuku
- 200 g čerstvých malin
- 50 g nesolených pistácií
POSTUP:
- Vyšlehejte smetanu se skořicovým cukrem.
- Tvaroh rozmíchejte se zahuštěným kondenzovaným mlékem a kokosovým tukem.
- Nakonec přimíchejte vyšlehanou smetanu.
- Do tvarohové části ručně zlehka zamíchejte maliny a celé nesolené pistácie.
- Formu si vyložte fólií a naplňte tvarohovou hmotou. Dejte zamrazit do druhého dne.
- Druhý den nechte zmrzlinu povolit, vyklepněte z formy a dozdobte malinami a pistáciemi.
Jak si i se zmrzlinou v jídelníčku udržet štíhlou postavu
Zdraví
Lahodná borůvková smetanová zmrzlina
INGREDIENCE
- 500 g borůvek
- 85 g cukru moučka
- 200 ml smetany
- šťáva z bio citronu
POSTUP:
- Borůvky důkladně propláchněte a přidejte spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru.
- Mixujte 3–4 minuty, dokud nebude ovocná směs hladká.
- Přelijte ji do uzavíratelné nádoby a vložte na několik hodin do mrazáku.
- Kopečky ztuhlé zmrzliny podávejte ve zmrzlinových kornoutech nebo v miskách.
Když po zmrzlině či ledovém nápoji bolí hlava
Zdraví
Zdravá banánová zmrzlina
INGREDIENCE
- 4 mražené banány
- 100 ml kokosové smetany
- 2 lžíce arašídového másla
- trocha vanilkové pasty
POSTUP:
- Všechny suroviny rozmixujte ve výkonném mixéru.
- Okamžitě podávejte.
Zmrzlina z rybízu
INGREDIENCE
- mražený rybíz bez stopek
- mražený banán (oloupaný)
- med nebo stéviové sladidlo
- tahini nebo lžíce mandlového másla
POSTUP:
- Mražený rybíz a banán vyndejte z mrazničky a nechejte mírně rozmrazit, ale jen natolik, aby se ovoce dalo rozmixovat.
- Zralý banán dodá rybízu potřebnou sladkost, přesto však vzhledem k vysoké kyselosti rybízu bude zmrzlina nejspíš potřebovat mírně přisladit medem nebo stévií.
- Během mixování můžete dochutit vanilkovým extraktem, 2 lžičkami sezamové pasty tahini či lžící mandlového másla nebo namočenými kešu ořechy.
Makronky podle cukrářky Ivety Fabešové
Móda a kosmetika
Osvěžující jahodový sorbet
INGREDIENCE
- 500 g jahod
- 200 g třtinového cukru (může být i méně)
- 200 ml vody
- šťáva z bio citronu
- Do kastrůlku nasypte cukr, zalijte jej vodou a vařte, dokud ze směsi nevznikne sirup. Ten poté nechte zcela vychladnout.
- Omyté a pokrájené jahody rozmixujte, následně ještě propasírujte, abyste se zbavili zrníček, a společně s citronovou šťávou vmíchejte do cukrového sirupu.
- Směs přelijte do uzavíratelné nádoby a dejte do mrazáku.
- Polozmrzlý sorbet zhruba po 4 hodinách vyjměte a opět rozmixujte, čímž zabráníte vytvoření nežádoucích ledových krystalků.
- Dejte přes noc zamrazit a podávejte, kdykoli přijde chuť na perfektní sladké osvěžení.
Může se vám hodit na Zboží.cz: