Hlavní obsah

Domácí stravování dává dětem základ zdraví v dospělosti

Novinky, Famous
TWIN CITIES

Děti, které často a pravidelně jedí doma, mají zdravější stravovací návyky v dospělosti. Naopak ty, které se musejí od mládí spoléhat na kantýny, jídelny, restaurace a rychlá občerstvení, častěji trpí obezitou a konzumují nezdravá jídla chudá na důležité výživné látky.

Článek

Podle odborníků z University of Minnesota teenageři, kteří se stravují častěji se svou rodinou, mají tendenci konzumovat více ovoce a zeleniny a pít méně slazených nápojů v dospělosti. Později si také vybudují vztah ke konzumaci pokrmů v kruhu rodiny a s přáteli, což samo o sobě vede ke zdravějšímu životnímu stylu. Náctileté dívky, které často jedí s rodinou, v dospělosti pravidelně a zdravě snídají.

Výzkum provedli experti z Minnesoty u 946 dívek a 764 chlapců. Sledovali je na konci jejich středoškolské docházky a za pět let poté. V obou případech se zajímali především o jejich stravovací návyky.

Související témata:

Související články

Děti nesnídají a dostávají špatné svačiny

Dětská dopolední přesnídávka by podle odborníků na výživu měla pokrýt asi deset až 15 procent jejich denního energetického příjmu. Děti by měly jíst pětkrát...

Častá chyba: nejíme pravidelně

Lidé netloustnou jen proto, že se přejídají, ale i proto, že si jídlo neumějí rovnoměrně rozvrhnout do celého dne. Bývá to jedna z nejčastějších chyb...

Výběr článků

Načítám