Článek
Podle britských odborníků totiž z rozsáhlé studie asi 6,7 tisíce lidí vyplynulo, že snídající jedinci mají s přibýváním na váze mnohem menší problémy ve srovnání s těmi, kteří ranní jídlo vynechávají.
Podle britských odborníků totiž z rozsáhlé studie asi 6,7 tisíce lidí vyplynulo, že snídající jedinci mají s přibýváním na váze mnohem menší problémy ve srovnání s těmi, kteří ranní jídlo vynechávají.
Podle britských odborníků totiž z rozsáhlé studie asi 6,7 tisíce lidí vyplynulo, že snídající jedinci mají s přibýváním na váze mnohem menší problémy ve srovnání s těmi, kteří ranní jídlo vynechávají.Podle doktora Nicholase Warehama pravidelně snídající lidé přibývají na váze mnohem méně, i když si během dne pak dopřávají docela vydatné porce. Vyjádřeno v číslech, lidé, kteří přijímají se snídaní asi 0 až 11 procent svého denního energetického příjmu nabrali během čtyř let v průměru 1,23 kilogramu. Ale ti, kteří ráno sní 22 až 50 procent energetického příjmu za stejné období jen 0,79 kilogramu.
Podle britských odborníků totiž z rozsáhlé studie asi 6,7 tisíce lidí vyplynulo, že snídající jedinci mají s přibýváním na váze mnohem menší problémy ve srovnání s těmi, kteří ranní jídlo vynechávají.Podle doktora Nicholase Warehama pravidelně snídající lidé přibývají na váze mnohem méně, i když si během dne pak dopřávají docela vydatné porce. Vyjádřeno v číslech, lidé, kteří přijímají se snídaní asi 0 až 11 procent svého denního energetického příjmu nabrali během čtyř let v průměru 1,23 kilogramu. Ale ti, kteří ráno sní 22 až 50 procent energetického příjmu za stejné období jen 0,79 kilogramu.
„V naší studii všichni zúčastnění ve sledovaném období přibrali na váze. Výsledky ale prokazují, že konzumace vysokého podílu denního energetického příjmu během snídaně souvisí s relativně nižším přibýváním na váze u osob středního věku,“ uvedl Wareham.