Článek
Účinnost bílého čaje v boji s obezitou byla zatím prokázána v několika klinických testech na tukových buňkách člověka tzv. adipocytech. Výtažek z bílého čaje v pokusech dokázal účinně oslabit vznik nové generace tukových buněk.
Účinný v boji s tuky
„V industrializovaných zemích jsou rostoucím problémem kardiovaskulární choroby související s rostoucí mírou obezity. Prokázali jsme, že bílý čaj může být ideálním přirozeným zdrojem preparátů na hubnutí,“ tvrdí Marc Winnefeld ze společnosti Beiersdorf AG, kde se výzkumem účinků bílého čaje zabývali.
„V industrializovaných zemích jsou rostoucím problémem kardiovaskulární choroby související s rostoucí mírou obezity. Prokázali jsme, že bílý čaj může být ideálním přirozeným zdrojem preparátů na hubnutí,“ tvrdí Marc Winnefeld ze společnosti Beiersdorf AG, kde se výzkumem účinků bílého čaje zabývali.
„V industrializovaných zemích jsou rostoucím problémem kardiovaskulární choroby související s rostoucí mírou obezity. Prokázali jsme, že bílý čaj může být ideálním přirozeným zdrojem preparátů na hubnutí,“ tvrdí Marc Winnefeld ze společnosti Beiersdorf AG, kde se výzkumem účinků bílého čaje zabývali. „Výtažek z bílého čaje vyvolal sníženou expresi genů souvisejících s růstem nových tukových buněk, zatímco také vybízel již existující adipocyty, aby rozkládaly tuk, který obsahovaly,“ komentoval účinnost látek z bílého čaje Winnefeld.
„V industrializovaných zemích jsou rostoucím problémem kardiovaskulární choroby související s rostoucí mírou obezity. Prokázali jsme, že bílý čaj může být ideálním přirozeným zdrojem preparátů na hubnutí,“ tvrdí Marc Winnefeld ze společnosti Beiersdorf AG, kde se výzkumem účinků bílého čaje zabývali. „Výtažek z bílého čaje vyvolal sníženou expresi genů souvisejících s růstem nových tukových buněk, zatímco také vybízel již existující adipocyty, aby rozkládaly tuk, který obsahovaly,“ komentoval účinnost látek z bílého čaje Winnefeld.
Bílý čaj se vyrábí z pupenů a prvních listů kamélie čínské, ze starších lístků se vyrábí čaj zelený, který je nefermentovaný, či černý, jenž prošel fermentací. Bílý čaj je také bohatší než zelený a černý na účinnou látku epigalokatechin-3-galát.