Článek
Valentýnská slavnostní večeře by se určitě měla skládat z lehkého předkrmu, hlavního jídla a dezertu.
Zelenina je erotická
Kuchař Petr Machalka (18), který svým kulinářským uměním uspěl již v mnoha soutěžích, doporučuje pro přípravu předkrmu použít krevety s rýží a množstvím zeleniny, lze přidat také mango a avokádo.
"To je velice romantické. Hlavně hodně zeleniny, protože ta je, myslím, dosti erotická," radí.
Polévky příliš zasytí
Dále tvrdí, že je nutné vynechat polévku a přílohy, které příliš zasycují, čímž snižují následný sexuální výkon.
Podle Machalky by se ideální hlavní chod měl skládat z kuřecího masa plněného sýrem, nic se nezkazí ani rybou připravenou na páře a s fenyklovou omáčkou.
Nejlepší milenci jsou ve Francii
Vhodným dezertem před ložnicovými hrátkami je pak Tiramisu, které sice proslavila Itálie, ale podle Machalky původně pochází z Francie. "Francouzi jsou přeci náruživí milenci," usmál se kuchař.
Z alkoholických nápojů večeři nejlépe doplní růžové víno nebo sekt s jahodami. Vhodné jsou i míchané nápoje. Platí ale zlaté pravidlo, že alkohol by se měl pít v přiměřeném množství.
Červená tabule
Romantickou večeři zdůrazní stůl prostřený v červené barvě. Atmosféru umocní také růže ve váze, spousta svíček a romantická hudba.