Hlavní obsah

Sedm znamení, že váš partner potichu opouští vztah

Rozchod na sebe bere mnoho podob. Zatímco někteří lidé dokážou upřímně říct, že ze vztahu chtějí odejít, jiní jdou oklikou a z partnerského soužití nenápadně „couvají“. Jak poznat, že pro partnera nemá váš vztah žádnou budoucnost?

Foto: Profimedia.cz

Ne vždy dokáže muž o plánovaném rozchodu mluvit.

Článek

Nedokáže si na vás najít čas

Zatímco v minulosti skákal do stropu pokaždé, když jste navrhla nové datum schůzky, v současné době se nedokážete domluvit na tom, zda se uvidíte v úterý nebo v pátek? A pokud už se konečně dohodnete na pátku, je velmi pravděpodobné, že vám během pátečního odpoledne zavolá a ze schůzky se omluví? Zdá se, že partner dává přednost jiným lidem nebo aktivitám před vámi, což nikdy nevěstí nic dobrého.

Nemáte společné plány na rok 2023

Mnoho párů aktivně přemýšlí, co je čeká a nemine v roce 2023. Pokud váš partner ale není při podobných debatách aktivní, nenavrhuje žádné aktivity nebo odmítá jakýkoli váš nápad, zbystřete! Pravděpodobně chce ze vztahu odejít, ale zatím neví, jak to udělat. Expertka na vztahy Pippa Murphyová proto navrhuje, abyste se partnera na rovinu zeptala, zda s vámi v novém roce počítá. Díky tomu zjistíte, na čem doopravdy jste.

„Zapomněl“ na šťastnou minulost

Každý pár má za sebou krásné i méně krásné chvíle. Zatímco na to ošklivé dokážeme poměrně rychle zapomenout, šťastné vzpomínky si rádi připomínáme. Ať už třeba tím, že o nich mluvíme nebo si prohlížíme galerii v mobilním telefonu.

Leden jako nejkritičtější období pro rozchody

Sex a vztahy

„Pokud ale váš partner přestane mluvit o šťastných vzpomínkách, které jste společně prožili, nevěstí to nic dobrého. Zřejmě se cítí provinile, protože chce ze vztahu odejít,“ vysvětluje Murphyová pro Stylist.

Nesdílí své pocity

Dalším znakem toho, že váš vztah není v pořádku, je chvíle, kdy s vámi partner přestane sdílet emoce, zážitky nebo třeba pracovní trable. Tímto nenápadným krokem se od vás vzdaluje a „dokazuje si“, že zvládne žít i bez vás. Zároveň se zdá, že s vámi nedokáže otevřeně hovořit o tom, proč není ve vztahu spokojený a co ho trápí.

Trvá dlouho, než odpoví na zprávu

Vzpomínáte si na doby, kdy váš partner odpovídal na textovou zprávu během vteřiny? Aktuálně si ale na odpověď počkáte nejméně půl dne? I toto na první pohled nenápadné chování naznačuje, že s vaším vztahem není něco v pořádku.

Na druhou stanu je důležité dodat, že mohou v životě nastat situace, které vedou k tomu, že člověk nemá příliš času na psaní. Pokud tedy váš partner aktuálně řeší náročný pracovní úkol, pak je zcela logické, že nemá čas na to, aby vám podrobně poreferoval o svém obědě nebo cestě do práce.

Ignoruje vaše problémy

Dobrým znamením není ani to, když vás partner neposlouchá. „Pokud vás například partner ignoruje, když mluvíte o práci nebo osobních problémech, může to být z důvodu, že už ho nezajímá, co se děje ve vašem životě,“ říká expertka na vztahy.

Samozřejmě i v tomto případě je důležité dodat, že každý občas přeslechne toho druhého. Problém ale přichází ve chvíli, kdy vás partner dlouhodobě ignoruje a nezajímá se o vaše pocity.

Sedm fází, které doprovázejí rozchod

Sex a vztahy

Hádáte se kvůli malichernostem

„Vztah bez konfliktů není zdravý. Pokud jsou ale hádky vaším denních chlebem a navíc se hádáte kvůli malichernostem, pak jde o červenou vlajku,“ vysvětluje Murphyová.

Je možné, že partner už s vámi nechce nadále setrvat ve vztahu, ale zároveň nechce zranit vaše city tím, že vám to řekne přímo. Místo toho si vybíjí svůj hněv formou malých a malicherných věcí, o které se přete.

10 největších chyb, které ženy dělají ve vztazích

Sex a vztahy

Banality, které mohou vyústit až v rozvodové řízení

Sex a vztahy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Manželské poradny, Psychologické poradny

Související témata:

Výběr článků

Načítám