Hlavní obsah

Kvůli čemu muži ve vztazích často panikaří

Každý vztah má podobný základ – seznámení, užívání si společných chvil, po čase možná rozmluva o manželství či dětech. I když vše plyne „podle plánu“ a bez větších viditelných zádrhelů, najde se v nejednom vztahu chvíle, kdy se jeden z páru začne odtahovat, specificky pak častěji muži. Víte, čeho se ve vztahu nejvíc děsí?

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Body, které jsou uvedeny níže, automaticky neznamenají, že taková žena opravdu bude, spíše jen dávají nahlédnout, čeho se muž bojí. A pokud jsou jeho obavy neoprávněné, dává to ženě možnost pochopit situaci dřív, než její vyvolený „zcela zmizí ze scény“, vysvětluje kouč a spisovatel Gregg Michaelsen, který ženám nabízí nové možnosti, jak mužům lépe porozumět.

Utratíte všechny jeho peníze

Možná to zní pro některé ženy až urážlivě, ale mnozí muži se opravdu velmi bojí tzv. zlatokopek. Peníze totiž pro muže znamenají mnohé, i díky nim mohou zabezpečit své blízké. Pokud ne, ztrácejí často sami sebe. Jakmile tak vidí ženu, která se za jejich peníze topí v luxusu, dříve či později se začnou sami sebe ptát, zda udrží krok s jejím stylem.

Jak ho zbavit obav? Pokud nepatříte mezi zlatokopky a jen pouhá představa, že si to o vás někdo myslí, vás uráží, dejte muži jasně najevo, že milujete víc jeho než jeho peníze. I když na to bude mít on sám, klidně mu někdy zaplaťte drink, pozvěte ho na večeři nebo třeba přispějte na benzín, když spolu někam vyrazíte. Určitě si toho bude vážit, i když třeba mnohokrát odmítne vaše placení.

Činnost, která může vztah povzbudit, ale i naprosto zničit

Sex a vztahy

Odloudíte ho od přátel a kamarádů

Snad všichni mají rádi své přátele a kamarády, muži nejsou výjimkou. O to víc si takových přátelství cení ve vztahu, protože i když svou drahou polovičku milují, s kamarády mohou „řádit a užívat si“. Jen pouhá představa, že by o to měli přijít, je dost děsí, vysvětluje odborník.

Není to o tom, že by nechtěli být s milovanou ženou, nebo třeba založit rodinu. Mnozí si to přejí, stejně tak si ale chtějí uchovat něco „ze svého nezbedného kluka“.

Jak ho zbavit obav? Nejlépe tak, že mu dovolíte trávit čas s kamarády a vy budete zase se svými. Chce zajít na pivo, na fotbal nebo kamkoli jinam? Proč mu v tom bránit, času na společné aktivity budete mít jistě i tak dost. A možná se u některé z nich sejdete a budete ji trávit společně se všemi přáteli dohromady.

Ostatní ženy jsou minulostí

Muži jsou odjakživa lovci, což zahrnuje i snahu „oslnit“ co nejvíce žen to půjde. Nikdy nebrečet, nikdy se nevzdat a – nikdy nebýt jen s jednou ženou? Možná poslední zmínka budí největší obavy, ale tak to prostě je. Muži rádi dobývají… a neznamená to, že by museli být aktuální partnerce hned nevěrní. Ovšem představa, že se „uvážou“ do manželství s vyhlídkou, že je opravdu konec všem ostatním, i když svou ženu milují a touží po svazku, je opravdu děsí, dodává na vysvětlenou Michaelsen.

Jak ho zbavit obav? „Oslňte“ ho tak, aby toužil jen po intimitě s vámi. Ovládejte kouzlo intimity, překvapujte ho, nebojte se fantazie. Minimalizujete tím riziko nudy a stereotypu, které se do vztahu dříve či později vloudí a zvýší tak partnerovu touhu hledat vzrušení jinde.

Vadí či nevadí aneb Když milujete kromě partnera i někoho dalšího

Sex a vztahy

Tři znamení, že je vztah odsouzen k zániku

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám