Hlavní obsah

Jak zastavit nevěru partnera

Možná jste se také dostali do situace, kdy váš protějšek začal trávit víc a víc času v zaměstnání nebo se svými přáteli a ve vaší přítomnosti byl nesvůj, netečný či naopak najednou snaživý a komunikativní. Ať už se provalily jeho avantýry jakýmkoliv způsobem, pokud o vztah budete chtít zabojovat, pak vězte, že to nebude vůbec snadné.

Foto: Profimedia.cz

Odpustit nevěru není snadné.

Článek

Žijeme v době, kdy k milostným avantýrám dochází častěji, než tomu bylo dříve, nebo se alespoň o tom více mluví a i díky moderním technologiím dochází k jejich častějšímu provalení. Zatímco mnozí z nás se přes nevěru protějšku nedokážou přenést, jiní se o to chtějí alespoň pokusit.

Odpustit druhému ale není vůbec snadné, stejně tak ho přesvědčit, aby svou milostnou aféru jednou provždy utnul, protože vy to nikdy za něj udělat nemůžete.

Jaké existují způsoby, jak přesvědčit partnera, aby skoncoval s nevěrou?

1. Konfrontujte ho

„První věc, kterou musíte udělat, je, že musíte druhému říct, že o jeho avantýrách víte,“ doporučuje koučka Mitzi Bockmannová.

Snažte se přitom komunikovat v klidu a pozorně přitom sledujte jeho výraz. Vyhnete-li se hádce, bude pro vás ten druhý mnohem více čitelný.

Způsoby, díky kterým se vzpamatujete z nevěry a získáte zpět důvěru

Sex a vztahy

Nikdy do těchto hovorů nezahrnujte nikoho dalšího (děti, rodiče, spolupracovníky, kamarády apod.). Mějte vždy na mysli, že to je jen o vás dvou.

2. Jděte k podstatě problému

Není pravda, že za většinou nevěr stojí sex, a tedy uspokojení fyzických potřeb. Většina lidí podlehne svodům z emocionálních důvodů.

Pokud tedy chcete nevěru druhého zastavit, musíte zjistit, co ji způsobilo. Jaký byl pravý důvod toho, že druhý selhal.

Jak ukázal rozsáhlý průzkum společnosti Superdrug Online Doctor, pro Evropanky byl nejčastějším důvodem jejich nevěry fakt, že jim partner nevěnoval dostatečnou pozornost a kvůli tomu se pak necítily tak přitažlivé. Pro Evropany bylo důvodem zase to, že po nich milenky víc toužily a daly jim pozornost, kterou doma neměli.

3. Spolupracujte na změnách

Ano, největším viníkem bývá ten, kdo byl nevěrný. Jenže vztah nikdy není jen o jednom z partnerů. Tudíž ani za důvodem, jenž nakonec vede k aféře, nestojí jen jeden. Stejně tak jako manžel, který je nevěrný, může mít doma manipulativní manželku, tak nevěrná manželka může mít partnera, který ji dlouhodobě ignoruje…

Ať už jsou důvody jakékoliv, vždy se jedná o problém, ve kterém mají prsty oba partneři. Proto i při snaze o záchranu vztahu musí na změnách pracovat oba.

4. Dovolte svému partnerovi truchlit

Pro podvedeného jedince je tento krok jeden z nejtěžších, ale nelze se mu vyhnout, a to zvlášť jde-li o dlouhodobější záležitost. Každý jednoduše musí dostat čas na truchlení.

I když se vám to bude zdát nespravedlivé a nepochopitelné, musíte být ochotni uznat, že váš partner může být smutný z toho, že svého milence či milenku už nikdy neuvidí.

Samozřejmě neměl by truchlit příliš dlouho, pokud se nesrovná do dvou týdnů, pak byste si o všem měli opět promluvit. Pravda je, že nikdy nikoho nedonutíte vzdát se mileneckého vztahu, pokud nebude chtít sám. A i když bude chtít, může se stát, že si uvědomí, že milenecké pouto je už pro něj natolik silné, že se ho nedokáže vzdát.

Dát, či nedat partnerovi druhou šanci po nevěře

Sex a vztahy

Není nevěra jako nevěra. Existují čtyři typy podvádění

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám