Hlavní obsah

Jak oživit intimitu ve vztahu

Sex je důležitou součástí každého dobře fungujícího vztahu. Po určité době se však stává, že z něj začne vyprchávat vášeň a partneři z milování nemají takový prožitek, jak tomu bylo na začátku. Pokud jste se dostali do této fáze a znovu toužíte po oživení intimního života, máme pro vás hned několik ověřených rad.

Foto: Profimedia.cz

Sex je důležitou součástí každého dobře fungujícího vztahu.

Článek

Nezapomínejte na mazlení

Hlazení, mazlení a laskání neboli petting dokáže velmi snadno navodit tu správnou intimní atmosféru. Během mazlení se uvolňuje hormon oxytocin, který je často přezdíván jako hormon lásky nebo důvěry. Jeho uvolnění zvyšuje celkový pocit štěstí.

Zároveň dochází i k uvolňování hormonu dopaminu, který zvyšuje sexuální touhu. „Právě dopamin stojí za tím, že mazlení je pro mnohé páry vstupenkou do nevídaných sexuálních zážitků,“ upozorňuje gynekoložka Renee Horowitzová.

Nenahraditelný orální sex

Díky orálnímu sexu většina lidí zažívá ty nejintenzivnější orgasmy. Pokud si nejste jisti svými dovednostmi, zaměřte se na to. Samozřejmě to, co funguje u jednoho, nemusí fungovat u druhého a platí to u obou pohlaví.

Ale dokud to sami nevyzkoušíte, těžko se to dozvíte. Pokud budete vnímaví, velmi záhy naleznete tu nejúžasnější techniku, která váš protějšek dostane doslova do výšin. A nezůstávejte jen u postele. Vášnivý orální sex můžete prožít na stejně neobvyklých místech jako klasický sex.

Jak vylepšit svou techniku při orálním milování

Sex a vztahy

Erotický film probudí ty správné fantazie

Klasické porno může být pro mnoho žen odpudivé a budou se mu bránit. Existují ale filmy pro dospělé, které jsou šité na míru právě ženám. Obvykle v nich nejde jen o sex jako takový, ale je v nich i příběh, který v ženách dokáže probudit ty správné fantazie. I díky tomu pak může být sex s dlouholetým partnerem stejně vášnivý jako s novým.

I odmítnutí může být prospěšné

Nenuťte se do sexu v okamžiku, když na něj nemáte ani pomyšlení, jen kvůli tomu, abyste udělali radost protějšku. Tím, že se naučíte říkat důrazné ne, když se na intimnosti necítíte, a naopak dáte znatelně najevo svůj souhlas, když touhy druhého opětujete, budete pro partnera mnohem více čitelní a předvídatelní a vyhnete se špatnému sexu, a tedy milování bez vášně, jež může na vztahu napáchat obrovské škody.

Erotické pomůcky jsou skvělí pomocníci

Přivést ženu k orgasmu klasickým sexem může být mnohdy velmi složité. Pokud chcete vsadit na jistotu, vyzkoušejte vibrátor. Jak ukázaly mnohé výzkumy, tím nejsnazším způsobem, jak dovést ženu k vyvrcholení, je právě s pomocí vibračních erotických pomůcek.

Nebojte se v tomto směru experimentovat. Vyzkoušejte různé druhy vibrátorů, Venušiny kuličky, dilda, vibrující přísavky, womanizéry, vibrační vajíčka apod. Možná budete překvapeni, co všechno existuje a může obohatit váš sexuální život.

Důvody, proč je dobré sledovat lechtivé filmy společně s partnerem

Sex a vztahy

Dopřejte si častější milování mimo domov

„Podle rozsáhlého průzkumu amerických sexuologů až 90 % všech párů, jež mají pocit, že se z jejich milování vytratila vášeň, pomůže sex mimo domov. Pokud nemáte dostatek času a možností, pronajměte si jednou za čas alespoň na pár hodin nějaký levný hotel v okolí,“ doporučuje sexuoložka Tracey Coxová.

Měňte polohy

Na začátku vztahu si všichni myslí, že jejich sexuální apetit nikdy nevyhasne, jenže opadne zamilovanost a priority se opět trochu vrátí k normálu, přibudou k tomu děti, starosti apod. Najednou se všechno začne odrážet i v sexuálním životě. Pokud na tom partneři nezapracují, pomalu a jistě se vytratí i vášeň.

Jestli toto všechno nechcete dopustit, už na začátku vztahu dbejte na to, aby vaše intimnosti nebyly neustále stejné, i když se vám to v daný okamžik zamlouvá. Měňte místa (někdy stačí zůstat v posteli, jen se milovat v jiné části), ale i polohy. Zkrátka aby sex dva večery za sebou nebyl stejný.

Nebojte se odmítnout to, k čemu máte odpor

Každý jsme jiný a to, co vyhovuje jednomu člověku, nemusí vyhovovat každému. Pokud máte k něčemu od začátku odpor, nesnažte se ho za každou cenu překonat. Nenechte se do věcí nutit, stejně tak svůj protějšek za jeho touhy nesuďte. Důležité je, abyste spolu našli uspokojení tam, kde to vyhovuje oběma.

Překvapivé drobnosti, které zlepší váš sexuální život

Sex a vztahy

Tipy, jak ve vztahu vyřešit rozdílnou sexuální touhu partnerů

Sex a vztahy
Související témata:

Výběr článků

Načítám