Hlavní obsah

Jak dobře strávit česnek a cibuli?

Strávit česnek a cibuli není těžké. Opravdu ne! Pokud netrpíte překyselením žaludku, stačí je jen správně upravit, píše zpravodajský server Yahoo. Cibule i česnek jsou bohaté na enzymy podporující trávení. Ty se však při vaření ztrácejí. Trávení je tedy snazší, pokud se tato zelenina konzumuje za syrova.

Foto: Eva Kočová

Instalace výstavy

Článek

V syrovém stavu cibule i česnek umožňují sekreci žaludečních šťáv, která je potřebná pro trávení masa. Pokud jsou však vystaveny dlouhému vaření, nebo jsou smíchány s jinými mastnými ingrediencemi, jsou pro žaludek neobyčejně těžké.

Jaké je tedy řešení? Odborníci radí česnek a cibuli smíchat s bylinkami jako jsou například petržel, bazalka, rozmarýn nebo tymián. Ty totiž také usnadňují trávení a navíc vylepšují dech. Kuchařky a kuchaři by také prý nikdy neměli zapomenout vyndat z česneku zelený klíček, který se uvnitř něj často nachází.

Výběr článků

Načítám