Článek
Starosti s tím, co bude dnes či jiný den vařit, jí nehrozí. Téměř třicetiletá April Griffithová otevřeně přiznává, že téměř celý život jí pouze brambůrky a sendviče se sýrem, který ovšem musí být nastrouhaný či roztavený. „Když začne sýr tuhnout, mění svoji strukturu, což nesnáším dobře,” říká April pro server Mirror a dodává, že sýr navíc musí být typu čedar či leicester.
„Pokaždé, když se snažím zkoušet nové věci, mám panický záchvat, celé mé tělo se otřásá a jsem hrozně nervózní. Strach z udušení a konzumace jiné textury jídla mě děsí. Ráda bych si uvařila k večeři něco normálního, jako je maso a k tomu porci zeleniny, ale zkrátka to nejde,“ dodává.
Fobie jí přitom komplikuje i společenský život. „Opravdu nerada chodím do restaurací s lidmi, které neznám. Pokaždé totiž musím odůvodňovat svoji neobvyklou volbu výběru. I proto jsem svého nynějšího partnera musela před první schůzkou varovat, že trpím potravinovou fobií. Naštěstí si ale časem zvykl a jsme spolu devět let,“ říká April.
Navzdory snahám přítele i rodiny se April dosud nepovedlo svůj stav zvrátit. Jediným krokem dopředu pro ni byla hypnoterapeutická sezení, po kterých do sebe zvládla dostat alespoň rýži.
Terapie pro ni byla ale finančně velmi náročná, a proto s ní musela skončit a vrátit se ke starým návykům. Navíc, jediné vitamíny, které z potravy čerpá, jsou ty z pomerančového džusu, kterého vypije tři krabice denně.