Článek
Kuchařské kurzy byly velmi oblíbené již za první republiky. Své dcery sem posílaly významné rodiny, jelikož zde učili uznávaní mistři v podobě autorů kuchařek či šéfkuchaři nejluxusnějších restaurací. Dnes je to podobné.
Naučí se zde vařit prý téměř každý, a to opravdové lahůdky. I když to není nejlevnější záležitost, oblíbenost podobných kurzů stále roste. Učí se zde vařit nejen mladé dívky, ale i vdané ženy či muži a vystudovaní kuchaři.
Výhodou je i to, že se od šéfkuchařů naučíte nejen jak danou surovinu správně připravit, ale i kde a jak ji nejlépe nakoupit a na co si dát při nákupu pozor.
Vyzkoušet můžete speciální hrnce i různé profesionální kuchařské pomocníky. Velmi často se dozvíte i nějaké zajímavosti o degustaci vhodných vín.
V každém případě je z čeho vybírat, a to nejen podle zvučných jmen šéfkuchařů, ale i oblíbené kuchyně.
Omáčky našich babiček v modernějším pojetí
O tom, že i typická česká jídla mohou být připravena zdravě a z kvalitních surovin vás přesvědčí jednodenní kurz agentury Ola Kala. Pod vedením šéfkuchaře Radka Kašpárka z prestižní restaurace Coda v hotelu ARIA v Praze na Malé Straně se naučíte uvařit tradiční české smetanové omáčky, a to včetně triků skutečných profesionálů.
Kurz trvá 4-5 hodin a jeho cena je 4 200 Kč.
Slavné pokrmy z ryb a darů moře
O tom, že ryby jsou velmi zdravé a Češi jich mají všeobecně v jídelníčku velmi málo, není pochyb. Velká většina důvodů je, že jen malé procento lidí dokáže pokrmy z ryb správně připravit. Nejen jak na to, ale i spoustu zajímavých rad a nápadů vám dá kurz oblíbeného šéfkuchaře a vyznavače francouzské kuchyně Dalibora Navrátila z restaurace Villa Voyta v Pražském kulinářském institutu.
Kurz trvá cca 5 hodin a jeho cena je 3 500 Kč.
Tajemství indické kuchyně
Do tajů indické kuchyně vás zasvětí šéfkuchaři spolupracující se školou vaření Chefparade, kteří jsou posedlí tím, co dělají a mají radost, když se o svou vášeň pro danou kuchyni mohou podělit.
Kurz vypadá tak, že šéfkuchař připraví jídlo a vaří na hlavním pultu. „Studenti“ ho sledují a následně vaří samostatně v malých skupinách (maximálně 3 osoby). Pokud příprava jídla vyžaduje delší dobu, vaří „studenti“ zároveň s šéfkuchařem.
Kurz trvá cca 3 hodiny a jeho cena je 990 Kč.
Kurzy pro maminky
S přípravou zdravých a chutných jídel pro děti pomůže speciální kurz od Honzy Řepy, jednoho z majitelů společnosti Culinaria Catering. Výhoda těchto kurzů je, že se mohou odehrávat nejen ve speciálním studiu, ale i u vás doma a lze se i individuálně dohodnout na jeho délce.
Délka kurzu: 5-6 hodin, cena se pohybuje kolem 3 500 Kč. Záleží na osobní domluvě.
Kurzy makrobiotického vaření
Zdravě vařit podle zásad makrobiotiky vás naučí skutečná odbornice na dané téma Zuzana Terešová. Můžete si vybrat i téma kurzu: Jarní očista, Vaření pro muže, Vaření pro ženy či Zdravé vaření a jak na něj.
Kurz trvá 3,5 hodiny a jeho cena je 550 Kč.
Kolem světa s hovězím
Pokud patříte mezi milovníky hovězího, pak je tento kurz určen právě vám. Naučit se vybrat to správné maso a dobře ho připravit ocení většina opravdových gurmánů. Celým kurzem vás provede Šéfkuchař Allen Wertheim z Prague Cullinary Academy, který sám absolvoval slavnou kuchařskou školu Le Cordon Bleu, kde i později sám vyučoval.
Kurz trvá 4 hodiny a jeho cena je 2 490 Kč.
Příprava domácí party
Krůček po krůčku při přípravě profesionálního pohoštění vás provede tým mistrů kuchařů pod vedením šéfkuchaře Michala Bartáka a majitele studia Divoká vařečka v Brně.
Kurz trvá 4-5 hodin a jeho cena je 2 300 Kč.