Domácí vaření zažívá svůj boom, stejně jako kvalitní suroviny. Lidé se začali opět více zajímat o to, co jedí, na což pomalu reagují i výrobci. Vlivem obliby farmářských trhů navíc vzrostlo i povědomí o regionálních potravinách a biopotravinách a jejich preference je neustále na vzestupu.
Článek
Ano, kvalitní potraviny mohou být dražší, i když ani to není dnes již pravidlem. Nicméně ze všeho nejdůležitější je, pohlížet na naše zdraví a raději koupit méně, ale kvalitnější zboží než potraviny plné konzervantů a dochucovadel.
Přesně takto vařily i naše prababičky. Ty nejlevnější recepty, které jsou jim dnes přičítány, ale mnohdy nevznikaly z jejich volby. Ve 30. a 40. letech minulého století v době hospodářské krize a pak během II. světové války byli lidé často rádi za cokoliv do pusy. Ženy se snažily uvařit z toho mála, co měly, a o vyvážené a zdravé stravě nebyla vůbec řeč. Bohužel ani o kvalitě. Tenkrát to byl mnohdy boj o přežití.
Vaření za pomoci nejrůznějších dochucovadel zas bylo populární v osmdesátých a devadesátých letech, kdy celosvětově zažívala právě chemická dochucovadla svůj boom. Tenkrát to byl výdobytek moderní doby, naštěstí dnes se opět celý svět vrací k tradicím.
Uvařit dnes chutně a z kvalitních surovin není tedy žádný problém a nemusí to být ani drahé, což dokazují i některé nejnovější kuchařky, které ocení naprostí začátečníci i kulinářští mistři.
Sushi má, jako mnoho dalších typických japonských jídel a zvyků, svůj původ v Číně. Japonci ho ovšem dovedli k naprosté dokonalosti. „Sushi se původně skládalo...
Dnešní Pakistán patřil až do roku 1947 k Indii a tak není divu, že se kuchyně obou zemí velmi podobají. Ten největší rozdíl spočívá v tom, že zatímco indická...
Smažené pokrmy určitě nejsou prospěšné našemu tělu. Přesto jsou velmi oblíbené a lidé se jich neradi vzdávají. Když už se ale rozhodnou smažit, pak by měli...
Postranní panel
Reklama
Reklama
Výběr článků
Načítám
Postranní panel
Vánoce ve znamení kuchařek a kvalitního vaření - Novinky