Hlavní obsah

Upečte si vyhlášené francouzské věnečky Paris Brest se slavným cukrářem Josefem Maršálkem

Novinky, Kristýna Léblová, maj

Josef Maršálek je kluk z Moravy, který se díky své píli a lásce k řemeslu dostal až na samý vrchol cukrářské kariéry. Pekl například i v nejluxusnějším londýnském obchodním domě na světě – Harrods, na jeho dortech si pochutnávala i britská královská rodina. Nyní se vrátil domů a pro čtenáře Novinek prozradil recept na vyhlášené francouzské věnečky Paris Brest.

Upečte si delikatesu Paris Brest s Josefem Maršálkem. Na jeho dezertech si pochutnávala i britská královnaVideo: Novinky

Článek

Podle Maršálka je podstatné péct s láskou. I když něco zní velmi vznešeně a složitě, nemusí to ve skutečnosti být až taková věda, o čemž se můžete přesvědčit i při přípravě dezertu Paris Brest, na kterém si pochutnával třeba i bývalý majitel Harrods Mohamed Al-Fayed.

Paris Brest

Foto: Novinky

Dezert Paris Brest sice vypadá jako věneček, ale má do něj daleko.

Suroviny na těsto: 3 vejce, 100 g hladké mouky, 125 ml mléka, 50 g másla, špetka soli, půl lžičky cukru, 50 g lískových oříšků.Na náplň: 3 žloutky, vanilkový lusk, 30 g lískových oříšků, 30 g mandlí, 25 g pudinku, 60 g cukru krupice (na karamel), 60 g cukru krupice (do pudinku), 25 g másla (do pudinku), 150 g másla (do krému).

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Související témata:

Související články

Nejslavnější dorty podle cukrářských mistrů

Pod vedením Markéty Krajčovičové, jejíž „božské dorty od Markéty” putují do celého světa, dnes upečeme čtyři dorty, které dobyly svět. Představují prubířský...

Recept na tradiční vánočku našich babiček

Vánoce bez vánočky si umí představit málokdo z nás. Aby ne, když první zmínka o ní pochází již z 16. století. Původně ji směli péct jen pekaři, doma si ji lidé...

Výběr článků

Načítám