Článek
S makrobiotikou jí pomáhá osobní kuchař Mayumi Nishimura, který jí denně připravuje kombinace pochoutek ze zeleniny, luštěnin, mořských řas s misem, tempehu a sójou, které jí pomáhají pečovat o střevní mikroflóru.
Není pochyb o tom, že střevní bakterie, známé jako probiotika, podporují trávení a vstřebávání vitamínů, čímž tělo chrání před celou řadou onemocnění.
"Dieta, kterou se řídí Madonna, je velmi rozumná. Bakterie, které žijí v našich střevech, plní skutečně velmi důležitou funkci," vysvětluje pro Daily Mail lékař David Topping.
Kuchař Nishimura podává Madonně potraviny co nejméně upravované a do jídel nepřidává zbytečné přísady. Dříve se proslavil jako člověk, který vaří speciální jídla pro nemocné s rakovinou a lze ho tedy považovat za skutečného odborníka přes výživu.
Mezi nejoblíbenější jídla Madonny prý patří Miso polévka s mořskými řasami, mořské řasy hijiki podávané s mrkví a cibulí - ochucené sójovou omáčkou, či vařený oves k snídani.
"Když vyřadíte ze stravy živočišnou stravu, bílý cukr a kávu, pak už po deseti dnech zaznamenáte velkou změnu. Hned první dny, když jsem začala s touto dietou, jsem sama na sobě pociťovala, jak je moje hlava jasnější. Nyní se cítím skutečně lépe než před 20 lety," svěřuje se ve své kuchařce z roku 2010 Madonna.