Článek
Bacardi Mojito |
---|
Ingredience: 4 cl Bacardi Superior Rumu, 1/2 - 1 limetu, 2 lžičky třtinového cukru, 1 – 2 stonky máty, sodu nebo perlivou vodu, led |
Postup: Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu a deset mátových lístků, přidáme třtinový cukr a lehce podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme 4 cl rumu a dolijeme sodou. Poté promícháme a ozdobíme snítkou máty. |
Kuuma Pooluka – Brusinka |
Ingredience: 4 cl Finlandia Cranberry, 5 dcl 50% hruškového džusu, skořice |
Postup: Džus zahřejte téměř do bodu varu. Nalijte ho do silnostěnné sklenice, zalijte 4 cl vodky a na vrch nasypte trochu skořice, nápoj promíchejte celou skořicí a podávejte. |
Red Carpet Martini |
Ingredience: 4 cl Finlandia Vodka, 8 cl brusinkového džusu, 3 cl džusu z červeného pomeranče |
Postup: Smíchejte všechny ingredience v shakeru a vlijte do sklenice na martini. Okraj skleničky ozdobte červeným cukrem. |
Frosted Grant´s |
Ingredience: 50 ml Grant´s Family Reserve, 50 ml kakaového likéru, vanilkový lusk |
Postup: Naplňte sklenici ledem. Whisky a kakaový likér dobře promíchejte koktejlovou lžičkou. Dozdobte vanilkovým luskem. |
Grant´s Redfire |
Ingredience: 50 ml Grant´s Family Reserve, 100 ml toniku, třešňový likér, list šalvěje |
Postup: Naplňte sklenici ledem. Přidejte whisky a dolijte tonikem. Zakápněte třešňovým likérem a ozdobte lístkem šalvěje. |
The Perfect Gentleman |
Ingredience: 5 cl Gentleman Jack, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Martini Dry, pomerančová kůra |
Postup: Všechny ingredience smícháme v míchací sklenici a nalijeme do vychlazené Martini sklenky. Ozdobíme twistem z pomerančové kůry. |
Gentleman Jack and Beries |
Ingredience: 4 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 2 cl Chambord, 5 cl brusinkového džusu, 3 ks malin |
Postup: Maliny podrtíme v shakeru, přidáme ingredience a led. Důkladně promícháme a servírujeme ve V-Shape sklenici. Zdobíme malinami. |
Martini Royale |
Ingredience: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, lesní plody, popř. plátek pomeranče na ozdobu |
Postup: Do větší sklenice na víno vložíme led a nalijeme Prosecco a Rosato, poté promícháme. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Pro domácí přípravu se stačí řídit jednoduchým pravidlem: celý obsah drinku je tvořen polovinou vermutu Martini Rosato a polovinou Martini Prosecco. Na závěr lze dozdobit drobnými zahradními či lesními plody nebo plátkem pomeranče a můžeme podávat. |
Xantypa Bitter |
Ingredience: kostky ledu, Bohemia Sekt 2 dcl, bitter sirup 0.5 cl |
Postup: Do sklenice na víno vložíme led, nalijeme šumivé víno a zakápneme bitter sirupem a ozdobíme brčkem. |
Margarita Fresa |
Ingredience: 0,04 L El Jimador Reposado, 6 kostek ledu, 2 cl Monin jahoda, špetka třtinového cukru, 3-4 čerstvé jahody, 3 lístky máty peprné |
Postup: Led, 3 nakrájené čerstvé jahody, Monin, cukr a tequilu rozmixujeme v mixéru. Obsah přelijeme do margarita skla a ozdobíme jahodou a lístky máty. |
Happy New Year |
---|
Ingredience: 1 cl koňaku, 2 cl Porto Tawny, Bohemia Sekt brut |
Postup: V míchací sklenici promíchejte koňak a portské. Přes streiner nalijte do sklenky a zalijte sektem. Ozdobte physalisem nebo spirálou pomerančové kůry. |
BLACK VELVET |
---|
Ingredience: 6 cl černého ležáku, Bohemia Sekt brut |
Do sektové sklenky nalijte černé pivo a opatrně dolijte dobře vychlazeným sektem. |
Baileys Chocolatini |
---|
Ingredience: led, 50 ml Baileys Irish Cream, 10 ml vodky, Smirnoff No.21, 5 ml čokoládového likéru |
Postup: Vložte několik kostek ledu do šejkru. Přilijte 50 ml Baileys, 10 ml vodky a 5 ml čokoládového likéru a vše promíchejte. Drink proceďte do vychlazené martini sklenice. |
Woo Doo |
---|
Ingredience: 4 cl Fernetu Stock (oceněno zn. kvality KLASA), Bitter Lemon, led |
Postup: Do sklenice vložíme led, nalijeme 4 cl Fernetu Stock a dolijeme Bitter Lemonem, na závěr sklenici ozdobíme plátkem citronu a mátou. |
Fashionista |
---|
Ingredience: 40 ml ABSOLUT VODKY, 20 ml Lillet Blanc, 15 ml cukrového sirupu, 25 ml čerstvé citronové šťávy, střik orange bitteru, bílek, sodovka |
Postup: Protřepejte a promíchejte všechny ingredience (kromě sodovky) v shakeru spolu s ledem. Přelijte do sklenice a doplňte sodovkou. |
Cordial Fresh s limetou |
---|
Ingredience: led, 2cl likéru Cordial Jana Bechera, 12 cl pomerančové šťávy |
Koktejlovou sklenici naplníme ledovou tříští, kterou přelijeme 4 cl Cordialu a čerstvou pomerančovou šťávou (12 cl). Stejně tak můžeme použít grepovou nebo limetovou šťávu. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče, grepu nebo limetky dle zvoleného druhu čerstvé ovocné šťávy. Cordial je velmi chutný také v kombinaci s limonádou Bitter Lemon v podobě long drinku. Stejně tak je možné Cordial servírovat jako dezert. Ať už samotný, ke kávě či horké čokoládě, nebo jím přelít tiramisu nebo kopeček vanilkové zmrzliny. |
B OCEAN |
---|
Ingredience: 4 cl Becherovky, 2 cl Blue Curacaa, 15 cl Top Topicu, led |
Postup: Vše nalijeme do vysoké sklenice a ozdobíme (třešeň, máta). |
The Georgian |
Ingredience: 5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, 3 cl broskvového likéru, 8 cl Spritu, 3 lístky máty |
Postup: V shakeru utřeme mátu a broskvový likér. Přidáme whiskey a důkladně promícháme s ledem. Do sklenice typu Long dáme drcený led a pomocí double strain nalijeme základ koktejlu. Dolijeme Sprite a servírujeme s lístky máty. |
Simply Elegant |
Ingredience: 5 cl Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, citron, 2 cl javorového sirupu, 3 snítky šalvěje, 5 cl sody |
Postup: Citrón, šalvěj a javorový sirup podrtíme ve sklenici. Zasypeme ledovou tříští a zalijeme Gentleman Jack a sodou. Vše dobře promícháme, ozdobíme snítkou šalvěje a citrónovou kůrou. |
Tennessee Jelly Beer |
Ingredience: 5 cl Jack Daniel‘s Tennessee Whiskey, 3 cl citronové šťávy, 3 cl cukrového sirupu, 2 plátky jelly, 1 bílek |
Postup: Whiskey a 2 cl cukrového sirupu zahřejeme v rendlíku. Hlídáme teplotu, nesmí přesáhnout 45° C. Přidáme želatinu, dobře promícháme a necháme ještě chvíli zahřívat. Vše nalijeme do připravené sklenice a uložíme na chladné místo. Výroba citronové pěny: Šťávu z citronu a zbytek cukrového sirupu nalijeme do lahve na přípravu šlehačky. Přidáme pouze bílky a důkladně promícháme. Uzavřením a díky CO2 bombičce nám v lahvi vznikne pěna. Pěnu vrstvíme na želatinu. Efekt malého piva je dokonán. |
Golden Nail |
---|
Ingredience: 4 cl Ballantine’s Finest, 1 – 2 cl Karlovarské Becherovky, řez pomerančové kůry |
Postup: Sklenku na whisky naplňte kusy ledu. Dávkujte whisky a becherovku a promíchejte. Vložte pomerančovou kůru, případně zapalte zápalku a stiskněte kůru lícem ke sklence tak, aby vonné látky prošly plamenem do nápoje. Pak vložte kůru mezi led a stěnu sklenky.Fota: Archiv firem |