Článek
Poselstvím celé akce je ukázat, že čokoláda není jenom k jídlu. Tvůrci z celého světa názorně předváděli oblíbenou pochutinu téměř ve všech jejích formách.
Od roku 1955 zde svá díla vystavují umělečtí řezbáři, řemeslníci, umělci, čokolatiéři, ale i šéfkuchaři, kteří své umění předvádějí přímo na místě. Na výstavě najdete sochy, umělecká díla, přednášky, konference i kulinářské workshopy. Také ale můžete potěšit své smysly ochutnávkou této oblíbené sladkosti či se zúčastnit předání ceny za nejlepší bonboniéru, náplně a tabulkové čokolády.
Veletrh hostil více než 500 účastníků, zhruba 200 kuchařů a cukrářů nejen z Francie, ale i celého světa, na 200 mezinárodních vystavovatelů a dalších, kteří při této výjimečné situaci oslavovali sladký produkt.
Móda k nakousnutí
Tradiční součástí veletrhu, který se letos pyšní rozlohou 20 000 m² a dvěma podlažími, je i módní přehlídka čokoládových šatů. To ovšem bývá zážitek jak pro gurmány a milovníky čokolády, tak i pro ty, kteří obdivují ženskou krásu.
Čokoládové modely totiž na modelkách z řad známých francouzských televizních osobností a celebrit kolikrát odhalovaly více, než bylo nutné. Ovšem to nikomu nevadilo, ba naopak. Na mole se ale kromě modelek předváděly i čokoládové dorty, které byly součástí nejedné módní kreace.
Otázkou ovšem zůstává, jak tvůrci sladkých šatů zařídili, aby se modelkám vlivem jejich tělesného tepla nezačaly šaty roztékat přímo na těle.
Tento veletrh je putovní. Kromě Paříže se koná také v New Yorku, Tokiu a v Moskvě.