Článek
Vepřový Katsu
INGREDIENCE
- vepřové kotlety – 4 hřebínky bez spodní kosti
- 100 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g Panko strouhanky
- sůl
- olej nebo přepuštěné máslo na smažení
POSTUP:
- Vepřové kotlety neklepejte, osolte a obalte v trojobalu.
- Použijte japonskou strouhanku Panko, je křehčí, křupavější.
- Smažte pozvolna, je třeba dát pozor a strouhanku nespálit.
Doporučená příloha: omáčka Teriyaki nebo Okonomi. Ramen nudle se zeleninou.
Recepty na skvělé pokrmy z mletého masa
Zdraví

Savojský z hovězího

INGREDIENCE
- 600 g vyzrálé hovězí kýty (4 plátky po 150 g)
- 100 g hladké mouky
- 5 vajec
- 100 g strouhanky
- sůl, pepř
- olej či přepuštěné máslo na smažení (záleží na velikosti nádoby, ve které budete smažit, řízek by měl plavat)
POSTUP:
- Tenké plátky hovězí kýty lehce naklepejte, osolte, opepřete.
- Obalte v trojobalu (1. mouka, 2. vejce, 3. strouhanka) a nakonec před smažením ještě jednou obalte v rozšlehaných osolených vejcích, vajíčko během smažení naběhne.
- Řízky vkládejte do rozehřátého oleje.
Doporučená příloha: vídeňský bramborový salát.
Bramborový salát – recepty na nejoblíbenější a také netradiční variace
Vánoce

Kyjevský kotlet

INGREDIENCE
- supreme z kuřete – 4 prsa
- 200 g másla pokojové teploty
- 4 stroužky česneku
- hrst zelených bylinek (podle chuti a sezony: petrželka, tymián, rozmarýn, máta)
- 100 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g strouhanky
- sůl, pepř
- olej nebo přepuštěné máslo na smažení
POSTUP:
- Máslo ušlehejte s utřeným česnekem a sekanými bylinkami.
- Bylinkové máslo zabalte do fólie (váleček) a nechte v lednici ztuhnout.
- Kuřecí prsa naplňte bylinkovým máslem, spíchněte párátkem nebo špízovou jehlou a obalte v trojobalu.
- Usmažte dozlatova.
Doporučená příloha: žampionové ragú a rýže.
Recepty, které zabodují na každé grilovací party
Zdraví

Holandský řízek

INGREDIENCE
- 400 g vepřové plece
- 200 g vepřového boku bez kůže
- 150 g sýru gouda
- 100 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g strouhanky
- sůl, pepř
- olej nebo přepuštěné máslo na smažení
POSTUP:
- V mlýnku na maso semelte vepřové maso (nakrájené na kostky) se sýrem.
- Osolte, opepřete a pomocí tvořítka vytvarujte čtyři úhledné karbanátky.
- Obalte je v trojobalu a usmažte do zlatova.
Doporučená příloha: bramborová kaše a okurkový salát.