Článek
Opět se jedná o polévku, kterou jako hlavní jídlo pro nás uvařil šéfkuchař O2 arény Tomáš Kněž a opět pracoval se surovinami, které si můžeme běžně pořídit. Pro pány by mohlo být lákadlem, že do polévky se dle chuti přidává také bourbon Four Roses. A pak odolejte!
Zde je tedy recept na polévku z cukrové kukuřice s Four Roses a kuřecí roládou.
Na polévku budeme potřebovat tyto suroviny: 80 g másla, 70 g kukuřičné mouky, 1,2 litru kuřecího vývaru a 220 g cukrového kukuřičného zrna. Podle chuti ještě přidáme bourbon Four Roses, sůl a bílý pepř.
Kuřecí roláda se bude skládat z jednoho celého kuřete, 80 ml smetany, 8 listů mladého listového špenátu a čerstvě mletého pepře a soli podle chuti.
Na ozdobu pak použijeme jemné nudličky z červené papriky (škrabkou si z červené papriky skrojíme slupku, kterou nakrájíme na jemné nudličky a dáme do drceného ledu s vodou – nudličky se krásně zkroutí).
A nyní už se můžeme vrhnout na vaření.
Polévka
Na másle si připravíme jíšku z hladké kukuřičné mouky, kterou zalijeme kuřecím vývarem, necháme provařit. Přidáme ½ požadovaného množství cukrové kukuřice, rozmixujeme a přecedíme. Polévku dochutíme solí a bílým pepřem. Druhou polovinu cukrové kukuřice prohřejeme s máslem a použijeme jí jako vložku do polévky.
Kuřecí roláda
Kuře vykostíme, překrojíme napůl a začistíme, osolíme a opepříme. Odkrojené části kuřecího masa ochutíme a rozmixujeme se smetanou. Do hotové fáše přidáme nakrájený listový špenát. Obě půlky vykostěného kuřete potřeme špenátovou fáší a uděláme z nich dvě totožné rolády, které zabalíme do obalu a upečeme.
Na dno hlubokého talíře dáme na másle prohřáté kukuřičné zrno, na něž vyskládáme plátky upečené kukuřičné rolády, nalijeme polévku a dozdobíme jemnými nudličkami červené papriky. Dobrou chuť!