Článek
Prožijte i vy tento den ve slavnostním duchu. Inspiraci můžete nalézt v našich receptech, případně můžete vsadit na lahůdky od profesionálů, kteří u příležitosti tohoto výročí připravují ve svých barech speciální koktejlové menu.
Gordon's Pink Spritz
INGREDIENCE
- 50 ml ginu Gordon's Pink
- 150 ml citronové limonády
- led
- na ozdobu čerstvé jahody nebo maliny a limetka
POSTUP:
- Nejprve sklenici naplňte ledem, přilijte 50 ml ginu a dolijte 150 ml citronové limonády.
- Na závěr ozdobte čerstvými jahodami nebo malinami a limetkou.
Jarní radost na talíři
Zdraví

Grand Tonic

Grand Tonic
INGREDIENCE
- 5 cl Grand Marnier Cordon Rouge
- 12,5 cl toniku Fever-Tree
- led
- pomeranč
POSTUP:
- Sklenici naplňte kostkami ledu a nalijte na ně Grand Marnier.
- Doplňte tonikem, promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče (vhodné jsou i hrozny nebo maliny).
Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato
INGREDIENCE
- 3 díly (3 cl) Campari
- 3 díly (3 cl) červeného vermutu
- 3 díly (3 cl) Prosecca
POSTUP:
- Do sklenice naplněné ledem přidejte postupně 3 díly (3 cl) Campari, 3 díly (3 cl) červeného vermutu a 3 díly (3 cl) prosecca.
- Na závěr ozdobte plátkem pomeranče.
Zacapa Old Fashioned

Old Fashioned
INGREDIENCE
- 4 cl Zacapa Centenario 23
- pomerančová kůra
- 2 kapky Angostura bitters (koncentrovaný bylinný destilát používaný po kapkách)
- 1,5 cl cukrového sirupu
POSTUP:
- Nejprve nalijte do skleničky rum.
- Přidejte dvě kapky bylinného destilátu.
- Dodejte cukrový sirup a čerstvou pomerančovou kůru.
Blahodárné účinky chřestu a jeho využití v kuchyni
Recepty

Grapsecco

Grapsecco
INGREDIENCE
- 1,5 dcl Mionetto Prosecco
- 1 grapefruit
- čerstvý rozmarýn
POSTUP:
- Do vinné sklenky vymačkejte (množství dle chuti) šťávu z grapefruitu.
- Poté přilijte prosecco.
- Vše lehce zamíchejte a ozdobte čerstvým rozmarýnem.
Recepty s vůní moře
Recepty

Espresso Martini

Espresso Martini
INGREDIENCE
- 5 cl vodky
- 1 cl likéru Kahlúa (kávový likér)
- 3 cl silného espressa
- cukrový sirup podle chuti
- led
POSTUP:
- Do šejkru vložte led a přidejte všechny ingredience.
- Důkladně protřepte a přes sítko vlijte do skleničky.
- Do vzniklé pěny můžete vložit kávová zrna jako ozdobu.