Doba dovolených vrcholí. Mnozí z nás se chystají pořádat zahradní či balkónovou party a my vám poradíme, jak si tento čas co nejlépe zpříjemnit. Míchané koktejly, byť s trochou alkoholu, mohou být dobrou náhražkou k pivu či jiným alkoholickým nápojům, jež ve velké míře zatěžují vedrem oslabený organismus.
Foto: Profimedia.cz
Míchané koktejly, byť s trochou alkoholu, mohou být dobrou náhražkou piva či jiných alkoholických nápojů.
Postup: Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience kromě Créme de Mure. Následně prošejkrujeme. Celý obsah pak nalijeme do nižší sklenice naplněné ledem. Poté opatrně nalijeme Créme de Mure středem sklenice do koktejlu. Na závěr ozdobíme dvěma ostružinami, popř. přidáme plátek citrónu.
Postup: Vysokou sklenici naplníme ledem, na který vložíme plátek limety. Přidáme rum, limetovou šťávu a dolijeme kolou. Lehce promícháme a ozdobíme plátkem limety.
Postup: Do sklenice dejte 1/2 až 1 limetu nakrájenou na měsíčky (popř. limetovou šťávu), přidejte 2 barové lžíce třtin. cukru a barovým drtítkem promadlujte. Lístky máty otřete hrdlo vysoké sklenice, pak ji vhoďte do sklenice, přidejte rum, doplňte sodou, zamíchejte a ozdobte snítkou máty (doplňte drcený led v případě potřeby).
Postup: Jednotlivé ingredience smíchejte a protřepejte v shakeru. Doporučené servírování do whiskey skleničky s ledem. Drink dozdobte plátkem manga nebo výsečí limetky.
Postup: Do skleničky vhodíme hroznové víno, pomačkáme, přidáme led a ostatní ingredience, promícháme lžící. Drink dozdobte hroznovým vínem na napichovátku a brčkem.
Ginger star
Suroviny: 4 cl rumu, 2 cl kvalitního pomerančového sirupu, 1/8 limety, zázvorová limonáda (např. River Original Ginger Ale)
Postup: Ingredience vložíme do skleničky na led, promícháme a podáváme.
Campari Orange
Suroviny: 4 cl Campari, pomerančový džus, plátek pomeranče na ozdobu, led
Postup: V long sklenici smícháme Campari a pomerančový džus. Přidáme pár kostek ledu. Zdobíme výsečí pomeranče.
Postup: Do long sklenice dáme 2 kousky pomeranče a lžičku hnědého cukru. Muddlerem pomeranč lehce rozdrtíme, aby pustil šťávu a ta se smíchala s cukrem. Do sklenice přidáme ledovou tříšť. Nalijeme 4 cl Campari a dolijeme pomerančovým džusem. Zdobíme koktejlovou třešní.
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte 5 kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce.
Lemond Coke
Suroviny: 5 cl lemondu, 1 dcl koly, citrón, máta
Postup: Do skleničky old fashion nalijte lemond, kolu, lehce vymáčkněte citrón, dejte led a dozdobte mátou.
Apple Sling
Suroviny: 40 ml Becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka.
Postup: Do skla si připravíme kostkový led, do míchací sklenice vložíme kostkový led a ingredience (2 cl Absolut Vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari). Promícháme barovou lžičkou a scedíme přes sítko do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Postup: Připravíme si předchlazenou skleničku, do šejkru vložíme kostkový led a ingredience (4 cl Absolut Vodky, 6 cl grapefruitového džusu, 0,25 cl grenadiny). Prošejkrujeme a scedíme do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Koktejl Hugo
Suroviny: Bohemia sekt, bezinkový sirup monin, limetka, led
Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky.
Frosted Grant´s
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 50 ml kakaového likéru, vanilkový lusk
Postup: Naplňte sklenici ledem. Whisky a kakaový likér dobře promíchejte koktejlovou lžičkou. Dozdobte vanilkovým luskem.
Redfire
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 100 ml toniku, třešňový likér, list šalvěje
Postup: Naplňte sklenici ledem. Přidejte whisky a dolijte tonikem. Zakápněte třešňovým likérem a ozdobte lístkem šalvěje.
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.
Mléko a mléčné výrobky do české i evropské kuchyně jednoznačně patří. Pokud ti nejlepší šéfkuchaři upustí uzdu své fantazii, pak se i z běžných pokrmů stávají...
Naprostý základ každého pokrmu z hovězího je kvalitní a vyzrálá surovina. Pokud takovou doma máte, pak je velká pravděpodobnost, že po dodržení několika...
Postranní panel
Reklama
Reklama
Výběr článků
Načítám
Postranní panel
Míchané nápoje, co ozdobí každou letní party - Novinky