Článek
Bombay Bramble |
---|
Suroviny: 4 cl Ginu Bombay Sapphire, 2 cl limetkové šťávy, 1 cl cukrového sirupu, Créme de Mure, led, ostružiny (na ozdobení) |
Postup: Šejkr naplníme ledem a přidáme všechny ingredience kromě Créme de Mure. Následně prošejkrujeme. Celý obsah pak nalijeme do nižší sklenice naplněné ledem. Poté opatrně nalijeme Créme de Mure středem sklenice do koktejlu. Na závěr ozdobíme dvěma ostružinami, popř. přidáme plátek citrónu. |
Original Cuba libre |
---|
Suroviny: 4 cl Bacardí Gold, 1 cl limetové šťávy, 15 cl Coca-Coly, limetka, led |
Postup: Vysokou sklenici naplníme ledem, na který vložíme plátek limety. Přidáme rum, limetovou šťávu a dolijeme kolou. Lehce promícháme a ozdobíme plátkem limety. |
Original Mojito |
---|
Suroviny: 5cl Bacardí Superior, 8 lístků máty, 1,5 cl limetové šťávy / 1/2-1 limeta, 2 vrchovaté lžičky třtinového cukru, drcený led, soda |
Postup: Do sklenice dejte 1/2 až 1 limetu nakrájenou na měsíčky (popř. limetovou šťávu), přidejte 2 barové lžíce třtin. cukru a barovým drtítkem promadlujte. Lístky máty otřete hrdlo vysoké sklenice, pak ji vhoďte do sklenice, přidejte rum, doplňte sodou, zamíchejte a ozdobte snítkou máty (doplňte drcený led v případě potřeby). |
Dragon liči |
---|
Suroviny: 4 cl ginu, 2 cl limetkové šťávy, lžičku medu, 3 cl Relax Exotica liči, kondenzované liči na ozdobu |
Postup: Jednotlivé ingredience smíchejte a protřepejte v shakeru. Doporučené servírování do skleničky na stopce ve tvaru „v“. Drink dozdobte liči. |
Yellow Night |
---|
Suroviny: 2 cl tmavého rumu, 2 cl mandlového likéru, 2 cl limetkové šťávy, 4 cl Relax Exotica mango |
Postup: Jednotlivé ingredience smíchejte a protřepejte v shakeru. Doporučené servírování do whiskey skleničky s ledem. Drink dozdobte plátkem manga nebo výsečí limetky. |
Grapes river |
---|
Suroviny: 4 cl ginu, 2 cl bezinkového sirupu, 3 ks hroznového vína, River tonic |
Postup: Do skleničky vhodíme hroznové víno, pomačkáme, přidáme led a ostatní ingredience, promícháme lžící. Drink dozdobte hroznovým vínem na napichovátku a brčkem. |
Ginger star |
---|
Suroviny: 4 cl rumu, 2 cl kvalitního pomerančového sirupu, 1/8 limety, zázvorová limonáda (např. River Original Ginger Ale) |
Postup: Ingredience vložíme do skleničky na led, promícháme a podáváme. |
Campari Orange |
---|
Suroviny: 4 cl Campari, pomerančový džus, plátek pomeranče na ozdobu, led |
Postup: V long sklenici smícháme Campari a pomerančový džus. Přidáme pár kostek ledu. Zdobíme výsečí pomeranče. |
Campari Orange Passion |
---|
Suroviny: 4 cl Campari, 2 kousky pomeranče, 1 lžička hnědého cukru, koktejlová třešeň na ozdobu, ledová tříšť |
Postup: Do long sklenice dáme 2 kousky pomeranče a lžičku hnědého cukru. Muddlerem pomeranč lehce rozdrtíme, aby pustil šťávu a ta se smíchala s cukrem. Do sklenice přidáme ledovou tříšť. Nalijeme 4 cl Campari a dolijeme pomerančovým džusem. Zdobíme koktejlovou třešní. |
Sekt s brusinkami |
---|
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky |
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte 5 kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce. |
Lemond Coke |
---|
Suroviny: 5 cl lemondu, 1 dcl koly, citrón, máta |
Postup: Do skleničky old fashion nalijte lemond, kolu, lehce vymáčkněte citrón, dejte led a dozdobte mátou. |
Apple Sling |
---|
Suroviny: 40 ml Becherovky, 40 ml jablečného džusu, 40 ml toniku, plátky čerstvého jablka |
Postup: Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku, jablečný džus (mošt) a tonik, na závěr ozdobte plátky čerstvého jablka. |
Beton Bitter |
---|
Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14 |
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14. |
Ledově pálivé překvapení |
---|
Suroviny: 4 cl Ice, zázvorová limonáda, led |
Postup: Alkohol nechte ledově namrazit. Vlijte jej poté do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu a přidejte zázvorovou limonádu. |
N 11 |
---|
Suroviny: 4 cl Absolut vodky, 6 cl grepového džusu, 2 cl grenadiny |
Postup: Do skla si připravíme kostkový led, do míchací sklenice vložíme kostkový led a ingredience (2 cl Absolut Vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari). Promícháme barovou lžičkou a scedíme přes sítko do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme. |
Absolut Cocktail |
---|
Suroviny: 2 cl Absolut vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari |
Postup: Připravíme si předchlazenou skleničku, do šejkru vložíme kostkový led a ingredience (4 cl Absolut Vodky, 6 cl grapefruitového džusu, 0,25 cl grenadiny). Prošejkrujeme a scedíme do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme. |
Koktejl Hugo |
---|
Suroviny: Bohemia sekt, bezinkový sirup monin, limetka, led |
Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky. |
Frosted Grant´s |
---|
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 50 ml kakaového likéru, vanilkový lusk |
Postup: Naplňte sklenici ledem. Whisky a kakaový likér dobře promíchejte koktejlovou lžičkou. Dozdobte vanilkovým luskem. |
Redfire |
---|
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 100 ml toniku, třešňový likér, list šalvěje |
Postup: Naplňte sklenici ledem. Přidejte whisky a dolijte tonikem. Zakápněte třešňovým likérem a ozdobte lístkem šalvěje. |
Martini Royale |
---|
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu |
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče. |