Článek
Výroba osvěžujících letních drinků přitom nemusí být vůbec složitá, připravili jsme pro vás několik receptů a tipů, které zvládne úplně každý z vás.
Campari Spritz
INGREDIENCE
- 1 díl campari
- 2 díly prosecca
- 1 díl sody
- led
- plátek pomeranče
POSTUP:
- Vinnou sklenici naplňte ledem a dávkujte v pořadí soda (4 cl), prosecco (8 cl), campari (4 cl).
- Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
Varianta bez alkoholu:
Crodino Spritz
INGREDIENCE
- Crodino Biondo (hořkosladká chuť pomerančů) nebo Crodino Rosso (s trpkým aroma krvavého pomeranče a lehce nahořklou tříslovinou v závěru)
- soda
- led
- plátek pomeranče
POSTUP:
- Vinnou sklenici naplňte ledem, dolijte sodou, přidejte crodino, promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
- Během chvíle si tak můžete naplno užívat typickou hořkosladkou chuť letních spritzů jen s tou výhodou, že po vypití můžete klidně sednout za volant.
Mojito
INGREDIENCE
- 4 cl bílého rumu
- 1/2–1 limeta
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1–2 stonky máty
- soda nebo perlivá voda
- led
POSTUP:
- Do vysoké sklenice vložte nakrájenou limetu a deset mátových lístků.
- Přidejte třtinový cukr a lehce podrťte.
- Sklenici naplňte ledem, přidejte 4 cl rumu a dolijte sodou.
- Poté promíchejte a ozdobte snítkou máty.
Varianta bez alkoholu:
Mojito bez alkoholu
INGREDIENCE
- 1 limetka
- 10 lístků čerstvé máty
- 2 lžíce třtinového cukru
- ledová tříšť
- 2 dl sodovky
POSTUP:
- Limetku pečlivě omyjte a nakrájejte na menší kousky, které vložíte do sklenice.
- Přidejte lístky máty a třtinový cukr a vše řádně rozšťouchejte a rozmačkejte.
- Přidejte ledovou tříšť a sklenici dolijte sodovkou. Ozdobte čerstvou mátou a podávejte.
Čtyři tipy na skvělá grilovaná žebírka
Beton s okurkou
INGREDIENCE
- 40 ml Becherovky
- 100 ml toniku
- kousek salátové okurky
POSTUP:
- Do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte becherovku a doplňte tonikem, na závěr vložte kousek salátové okurky.
Koktejl Hugo
INGREDIENCE
- Bohemia sekt
- bezinkový sirup monin
- limetka
- led
POSTUP:
- Do skleničky dejte kostky ledu, zalijte sektem, přidejte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky.
Campari Soda
INGREDIENCE
- 1 díl campari
- 2 díly sody
- led
POSTUP:
- Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl (4 cl) campari a 2 díly (8 cl) sody a promíchejte.
Bavorák
INGREDIENCE
- 2 dl Fernetu Stock Originál nebo Fernetu Stock Citrus
- 6 dl toniku dle vašeho výběru
- ½ citronu
- led
POSTUP:
- Vysokou sklenici naplňte ledem.
- Přes led nalijte 0,5 dl (většího panáka) vybraného druhu Fernetu Stock a vše zalijte 1,5 dl oblíbeného toniku.
- Vložte plátek citronu a promíchejte.
Čím pohostit přátele při letním posezení
Pina Colada
INGREDIENCE
- 150 g čerstvého ananasu
- 2 cl kokosového sirupu nebo krému
- 5 cl třtinového rumu
- 10 cl ananasového džusu
POSTUP:
- Očištěné plátky ananasu nakrájejte na kostičky a vložte do mixéru.
- Odměřte ostatní suroviny a rozmixujte do jemné konzistence.
- Nápoj přelijte do vysoké sklenice na kostky ledu.
Gordon’s Pink & Tonic
INGREDIENCE
- 40 ml Gordon’s Pink (růžový gin)
- 150 ml toniku
- led
- čerstvé jahody na ozdobu
POSTUP:
- Sklenici na víno naplňte ledem a přilijte gin, následně tonic.
- Nápoj jemně promíchejte a podávejte s čerstvými jahodami.
Ledový meloun
INGREDIENCE
- vodní meloun
- růžové víno Motýl
- třtinový cukr
- citronová šťáva
- led
- dekor: snítka máty
POSTUP:
- Na kostky nakrájený meloun rozmixujte v mixéru.
- Do vzniklé melounové šťávy přilijte vychlazené rosé. Melounem nešetřete, nad vínem by měl převažovat v poměru 2:1.
- Podle chuti můžete přidat třtinový cukr nebo citronovou šťávu.
- Podávejte s ledem, dozdobené plátkem melounu a snítkou máty.
Blueberry lemon
INGREDIENCE
- 1,5 dcl Prosecca Mionetto
- 4 cl limoncella
- 2 cl citronového sirupu
- borůvky, tymián a citron na ozdobu
- led
POSTUP:
- Do sklenky vložte několik kostek ledu.
- Ty zalijte proseccem, sirupem a limoncellem.
- Dobře promíchejte a ozdobte tymiánem, borůvkami i citronem.