Článek
Ze své zkušenosti vím, že když chci svým dětem udělat radost jídlem, je právě kuře na paprice jistotou. Tentokrát ho pro nás připravil šéfkuchař O2 arény Tomáš Kněž a rozhodl se použít kuřecí stehna.
Na čtyři porce budeme potřebovat čtyři kusy kuřecích stehen, sůl, 40 ml oleje, 80 g cibule a 8 g mleté sladké papriky. Na podlévání pak drůbeží vývar, nebo vodu. A ještě 65 g másla, 55 g mouky a 120 ml 12 % smetany.
Když máme ingredience připravené můžeme se pustit do vaření. Očištěná kuřecí stehna osolíme a z obou stran na oleji opečeme. Opečená stehna vyjmeme a v tomtéž tuku necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, na které krátce zpěníme mletou sladkou papriku a zalijeme drůbežím vývarem. Do tohoto základu vložíme opečená kuřecí stehna a na plotně, nebo troubě dusíme pod pokličkou doměkka. Hotová kuřecí stehna vyjmeme a základ zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme provařit, zjemníme smetanou, dochutíme a přecedíme na dušená kuřecí stehna. Společně necháme krátce povařit.
Jako přílohu doporučuje Tomáš Kněž vařené těstoviny. Vhodný je i houskový knedlík.
Tak tedy dobrou chuť.