Hlavní obsah

Koronavirová epidemie povýšila i pečení chleba na umění

Doba koronavirová s sebou kromě nejrůznějších negativ přinesla i spoustu pozitiv. Mnozí lidé například zjistili, že si spoustu věcí zvládnou udělat doma sami, a to často i lépe. Vše začalo šitím roušek, postupně pokračovalo domácím pečením rohlíků či chleba a další výrobou věcí. Mnohé to navíc začalo skutečně bavit a i takové pečení chleba často povýšili na umění.

Foto: Profimedia.cz

Domácí kváskový chléb.

Článek

Říká se, že kdo někdy ochutná domácí kváskový chléb, už nebude chtít jíst nic jiného. Na výrobu takového chleba podle našich předků ale není dobré spěchat, proto si na jeho upečení mnozí lidé do příchodu koronavirové krize nenašli čas.

V posledních měsících a týdnech se ale vše změnilo. Kvůli zavřeným obchodům, restauracím, školám, ale i dalším podnikům a službám zůstala spousta lidí doma a začali mít tak i čas na věci, které do té doby odkládali.

Mnozí se tak vrhli i na pečení domácího pečiva a sociální sítě začaly pomalu a jistě zaplňovat fotografie s prvními pokusy. Postupem času se většina pekařů a pekařek natolik zdokonalila, že jim přestalo jít jen o skvělou chuť chleba, ale začali hledět i na jeho vzhled. Díky kreativitě a nejrůznějším invencím se tak některé bochníky doslova proměnily v umělecká díla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

✨ Pane misto al grano duro “Senatore Cappelli” & Frumento Semintegrale con #lievitomadre . Et voilà... Questo è il risultato dell’incisione che vi ho fatto vedere ieri! . Come vedete, la pagnotta si è spaccata in superficie, modificando il disegno geometrico che avevo creato. Ma è anche questo il bello di panificare, l’imprevedibilità: tu puoi usare tutte le tecniche e le conoscenze che hai, ma fino al momento in cui non togli il tuo pane dal forno e lo tagli - e lo assaggi, aggiungerei - non puoi sapere con certezza come verrà alla fine! . E, alla fine, sono comunque molto soddisfatta del risultato. Estetico e non 😋 . LINK DIRETTO della #ricetta in bio 👉 sul mio profilo @cucinalabri oppure direttamente sul blog 👉 www.cucinalabri.it 😉 . Voi che dite? Vi piace? . Le farine che ho usato sono del @mulinomarino . . . . . . . #breadbosses #breadart #breadlover #breadmaking #breadscoring #sourdoughbread #sourdough #sourdoughbaking #breadphoto #naturallyleavened #cucinalabri #sourdough_mania #sourdoughscoring #breadlife #panefattoincasa #pane #lievitazionenaturale #lievitonaturale #pastamadre #panificazione #artisanbread #homemadebread #breadofinstagram #foodphotograph #sourdoughclub

Příspěvek sdílený • Brigida Giannotta • (@cucinalabri), Kvě 11, 2020 v 1:49 PDT

Trend kombinující pečení a lásku k zahradničení

Sociální média v posledních týdnech zaplavily fotky pekařů z celého světa, kteří z oblíbeného italského chleba vytvářejí obrazy plné zahradních květů, zeleniny, ale i lučního kvítí. Naleznete je pod hastagem #focacciaart.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

This week @sixburnersue wrote about the bread baking craze for @vineyardgazette and had a chance to chat with the talented @vineyardbaker , Teri Culletto (see the article online at vineyardgazette.com and in the print paper), who has very generously shared instructions and inspiration on her website for making her focaccia art at home. (It's a great school project to do with kids!) This morning, there's also an interview with Teri in @nytcooking @nytimes about how she started this beautiful trend. So wonderful! Be sure to follow Teri on Instagram to see her beautiful edible art and stand by for more in person classes when the time is right. 📷 @vineyardbaker . . . . #cookthevineyard #bakethevineyard #foccacia #focacciaart #baking #bread #bakingathome #veggielove #herbs #vineyardgazette #nytcooking #bakersofmarthasvineyard

Příspěvek sdílený Cook The Vineyard (@cookthevineyard), Dub 26, 2020 v 6:30 PDT

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Související témata:

Související články

Pečení chleba je terapie

Do našich domácností se vrací starý zvyk - pečení chleba. Na českých sociálních sítích lze najít nejrůznější skupiny a svépomocné poradny, kde amatérské...

Recept na jarní chléb s kopřivami

S příchodem jara se venku začalo vše zelenat a bylo by škoda toho nevyužít i při pečení chleba. Stačí do těsta na chléb pokrájet kopřivy a rázem budete mít...

Výtečné recepty na domácí chléb a pečivo

Že pečivo nemusí být jen příloha, ale i lahůdka skvělá sama o sobě, dokazují recepty od slavného cukráře a pekaře Josefa Maršálka. Provoňte si domov...

Výběr článků

Načítám