Hlavní obsah

Jihotyrolské lahůdky, při kterých zavoní uzená kýta a čerstvá jablka

Novinky, Lucie Poštolková

Jižní Tyrolsko vyniká tradičním pěstování jablek, dobrého vína a špeku - uzené a sušené kýty. Pokud obdivujete na dovolené speciality a váháte jak je připravit, máme pro vás několik receptů, které lehce zvládnete sami doma. Nezoufejte, jihotyrolské potraviny jsou dostupné i u nás.

Foto: www.suedtiroler-originale.info

Jihotyrolský špek, jablka a víno se pyšní ochrannou známkou Evropské unie - chráněného zeměpisného označení, jež zaručuje kvalitu potravin.

Článek
Související témata:

Související články

Gastrotoulky Českou republikou: Děčínsko

Na naší gastronomické mapě má Děčínsko zvláštní místo. Málokde se totiž tak úzce propojilo hned několik typů kuchyní, hlavně české, německé a židovské. Ve...

S nadhledem o jídle a dietách

Nabádání ke zdravému způsobu stravování mají lékaři snad všech oborů tak říkajíc v popisu práce. Až tři čtvrtiny chorob jsou totiž zaviněny výživou a ty další...

Výběr článků

Načítám