Článek
Vánoční punč |
---|
Suroviny: 500 ml červeného vína, 200 ml rumu, 750 ml slabého čaje, 140 g cukru (krystal), 3 pomeranče, 1 citrón, 2 hřebíčky, kousek skořice (celá) |
Postup: Čaj smícháme s cukrem, pomerančovou a citrónovou šťávou a vše přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu.Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic. Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citrónu. |
Caro se zázvorovým sirupem |
---|
Suroviny: 2 kávové lžičky cereálního nápoje Caro, 80 ml smetany na šlehání, 80 ml vody, 50 ml medu, 20 g zázvoru |
Postup: Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, med prohřejeme se zázvorem nakrájeným na plátky. Caro zalijeme horkou vodou ohřátou na 90 °C. Do sklenice nejprve nalijeme med se zázvorem, opatrně přilijeme připravené Caro, nastříkáme šlehačku a ozdobíme zbylými plátky zázvoru. |
Kuuma Greippi |
---|
Suroviny: 4 cl Finlandia Grapefruit, 1,5 dl 50% hruškového džusu, skořice |
Postup: Do sklenice nasypte skořici, zalijte vodkou a horkým džusem. Pokud chcete drink ozvláštnit, ozdobte jej plátkem grepu nebo kouskem celé skořice. |
Amundsenův sen |
---|
Suroviny: 5 cl Amundsen Plum, jablečný džus, hřebíček, skořice |
Postup: Do sklenice dávkujte ingredience dle receptury, ohřejte parou, ozdobte hřebíčkem a skořicí. |
Plum likér s čokoládou |
---|
Suroviny: 6 cl plum likér, horká čokoláda, šlehačka |
Postup: Horkou čokoládu zalijte 6 cl plum likéru a dozdobte šlehačkou, případně sušenou švestkou. |
Horká čokoláda Baileys |
---|
Suroviny: 300 ml mléka, 25 g tmavé čokolády, 50 ml Baileys Irish Cream |
Postup: Přiveďte k varu 300 ml mléka. Polovinu mléka nalijte do hrnečku s 25 g tmavé čokolády. Nechejte rozpustit a šlehejte do hladka. Přidejte 50 ml Baileys a zbytek mléka. Znovu šlehejte. Nalijte do dvou teplovzdorných sklenic. Navrch přidejte šlehačku a čokoládové vlnky. Každá porce obsahuje 6,7 gramu alkoholu. |
Hot Toddy |
---|
Suroviny: odměrka Jameson whisky, hnědý cukr, hřebíček, citrón na ozdobu |
Postup: Do poháru z varného skla nalijte odměrku whisky Jameson, doplňte lžící hnědého cukru, hřebíčkem a horkou vodou, nakonec ozdobte plátkem citrónu. |
Sladké pokušení |
---|
Suroviny: 4 cl likéru Cordial, 15 cl jablečného džusu, celá skořice, citrónová kůra |
Postup: Cordial s jablečným džusem prohřejte a slijte do šálku z varného skla, vložte celou skořici a zastříkněte citrónovou kůrou. |
Lavina |
---|
Suroviny: 4 cl Becherovky, 12 cl červeného vína, 4 cl vody, skořice, hřebíček, med, plátek citrónu |
Postup: Tekuté ingredience zahřejte, přidejte med a doplňte skořicí, hřebíčkem a plátkem citrónu. |