Článek
Academia Barilla v Parmě je institucí, která se snaží bránit italské pokrmy vytvořené uznávanými mistry a certifikovanými podniky před ubohou kvalitou a imitacemi. Desítka největších kuchařských hororů má pomoci cizincům pochopit italskou kuchyni, když se pokoušejí o přípravu těchto pokrmů.
Deset prohřešků proti italské kuchyni a kultuře |
---|
Nikdy nepít cappuccino k obědu a během jídla. (Tento druh kávového nápoje je určen ke snídani a k něčemu sladkému. Ital by si cappuccino nikdy nedal později po snídani či přímo k obědu.) |
Rizoto a těstoviny nejsou příloha. (Je to jedno z velkých faux pas.) |
Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.) |
Kečup na těstoviny nepatří! („To je kulinářský hřích,“ tvrdí Academia Barilla.) |
Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.) |
Těstoviny s kuřecím neexistují. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.) |
Caesar’s salad není italský pokrm. (Vymyslel ho Ital, ale není to italský pokrm.) |
Červenobílé prostírání v Itálii neznají. (Ačkoli ho používá většina italských restaurací ve světě.) |
Fettuccine Alfredo Italové neznají. (Paradoxně tento pokrm připravili v Římě, ale Italové v celé zemi ho neznají.) |
Jíst italské jídlo sám je hřích. (Italové by si nikdy nesedli sami s jídlem k televizi. Jedí vždy s rodinou či s přáteli u stolu.) |