Hlavní obsah

Deset největších prohřešků proti italské kuchyni

Italská kuchyně dostává v mnoha zemích včetně Česka doslova na frak. Ačkoliv se jedná o jednu z nejoblíbenějších kuchyní vůbec, pro Italy je setkání s jejich národními jídly za hranicemi vlastní země často šokem. Odborníci z Academia Barilla v Parmě vyjmenovali desítku nejstrašnějších prohřešků proti italské kuchyni, kterých se lidé z ostatních zemí dopouštějí, přičemž za naprosto nejhorší hřích považují kečup vylitý na hromadu špaget.

Foto: Profimedia.cz

Italové za naprosto nejhorší hřích považují kečup vylitý na hromadu špaget.

Článek

Academia Barilla v Parmě je institucí, která se snaží bránit italské pokrmy vytvořené uznávanými mistry a certifikovanými podniky před ubohou kvalitou a imitacemi. Desítka největších kuchařských hororů má pomoci cizincům pochopit italskou kuchyni, když se pokoušejí o přípravu těchto pokrmů.

Deset prohřešků proti italské kuchyni a kultuře
Nikdy nepít cappuccino k obědu a během jídla. (Tento druh kávového nápoje je určen ke snídani a k něčemu sladkému. Ital by si cappuccino nikdy nedal později po snídani či přímo k obědu.)
Rizoto a těstoviny nejsou příloha. (Je to jedno z velkých faux pas.)
Olej se nelije do vody při vaření těstovin. (Přidává se přímo do těstovin hned po uvaření.)
Kečup na těstoviny nepatří! („To je kulinářský hřích,“ tvrdí Academia Barilla.)
Špagety Bolognese neexistují! (Omáčka Bolognese patří na tagliatelle, nikdy ne na špagety.)
Těstoviny s kuřecím neexistují. (Žádný Ital by nepřipravil těstoviny s kuřecím masem.)
Caesar’s salad není italský pokrm. (Vymyslel ho Ital, ale není to italský pokrm.)
Červenobílé prostírání v Itálii neznají. (Ačkoli ho používá většina italských restaurací ve světě.)
Fettuccine Alfredo Italové neznají. (Paradoxně tento pokrm připravili v Římě, ale Italové v celé zemi ho neznají.)
Jíst italské jídlo sám je hřích. (Italové by si nikdy nesedli sami s jídlem k televizi. Jedí vždy s rodinou či s přáteli u stolu.)

Související články

Asijské pokrmy plné harmonie a souznění

Asie je místem, kde si mnoho kuchařů a gurmánů připadá jako v ráji. Příprava jídla v těchto končinách je vnímána jako opravdové umění a to zcela zaslouženě....

Výběr článků

Načítám