Článek
ŠPÍZ Z KUŘECÍCH PRSÍČEK A KREVET S RÝŽÍ BASMATI, NUDLIČKAMI Z CUKETY A MRKVE S TOMATOVOU OMÁČKOU
Suroviny: pro čtyři osoby |
400 g kuřecích prsou |
120 g krevet |
1 limetka |
0,01 l slunečnicového oleje |
sůl, pepř |
olej |
grilovací koření |
Suroviny na tomatovou omáčku |
5 rajčat |
200 g "tomato pronto" |
20 g cibule |
sůl, pepř |
olej |
bylinky |
Suroviny na zeleninové špagety |
150 g mrkve |
150 g cukety |
sůl |
sezamové semínko |
sezamový olej |
Suroviny na rýži |
300 g rýže basmati |
olej |
sůl |
celá cibule |
Postup |
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky a naložíme do oleje a koření. Po 12 hodinách napícháme na špejli kuřecí maso, 1/8 limetky, tygří krevetu. Posypeme grilovacím kořením a opečeme. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme do růžova. Přidáme rajčata (překrájená), tomato pronto, sůl, pepř, bylinky a směs provaříme. Provařenou směs prolisujeme. Hustou omáčku můžeme povolit zeleninovým vývarem. Z mrkve a cukety uděláme pomocí speciální škrabky špagety. Orestujeme je na oleji, přidáme sůl, pepř, sezam. Rýži uvaříme v osolené vodě s cibulí a olejem.
Recept byl použit z knihy Excellent menu autorky Evy Filipové, která obsahuje 20 autorských menu a 100 receptů šéfkuchařů excelentních restaurací . |