Článek
Toast s avokádem a pečenými tomaty
INGREDIENCE | |||
---|---|---|---|
2 plátky bílého italského chleba | 1 avokádo | ||
1 vyzrálé rajče | 4 cherry rajčátka | ||
½ citronu | ½ červené cibule | ||
stroužek česneku | čerstvé chilli papričky dle chuti | ||
olivový olej | sůl, pepř |
POSTUP:
- Cherry rajčátka položte na plech na pečicí papír. Osolte, opepřete, pokapejte je olivovým olejem a upečte v troubě, asi 10 minut na 180 °C.
- Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužinu. Rozmačkejte ji v míse vidličkou, přidejte citronovou šťávu, pepř a sůl.
- Z rajčete odstraňte jádřinec a dužninu nakrájejte na drobné kostičky, stejně tak cibuli, česnek a chilli. Vše promíchejte s avokádem.
- Plátky chleba opečte nasucho, potřete avokádovou směsí a navrch položte upečená rajčátka.
Tipy na rychlé večeře ze sezonních surovin
Recepty
Porridge - ovesná kaše
INGREDIENCE | |||
---|---|---|---|
300 ml mléka (lze nahradit rýžovým, ovesným nebo kokosovým) | špetka soli | ||
120 g ovesných vloček (můžete přes noc namočit do mléka) | med | ||
20 g cukru | ovoce |
POSTUP:
- Do mléka zamíchejte ovesné vločky a dejte vařit (nejlépe v rendlíku s nepřilnavým dnem) na mírném plamenu.
- Přidejte sůl a cukr.
- Míchejte, aby se kaše nepřichytávala ke dnu, a vařte, dokud nezhoustne.
- Poté ji odstavte a nechte ještě minutu odpočívat. Podávejte s medem a čerstvým ovocem.
Snídaně, které vám pomohou zdravě zhubnout
Recepty
Francouzský toast s ovocem
INGREDIENCE | |||
---|---|---|---|
2 plátky bílého toastového chleba | 150 ml mléka | ||
1 vejce | 20 g másla | ||
5 g medu | špetka mleté skořice | ||
moučkový cukr na posypání | k podávání ovoce, šlehačka, zakysaná smetana |
POSTUP:
- V míse rozšlehejte mléko, vejce, skořici a med.
- Na středním ohni na pánvi (nejlépe s nepřilnavým dnem) rozehřejte máslo. Plátky toastového chleba nechte pořádně nasáknout ve vaječné směsi a zvolna usmažte na másle po obou stranách dozlatova.
- Opečený chléb posypte moučkovým cukrem, ozdobte ovocem a šlehačkou, výborná bude také kombinace se zakysanou smetanou.
Recepty z Valašska: brynzové halušky, osúch, frgál a podlesníky
Recepty
Sendvič s goudovou pomazánkou
INGREDIENCE | |||
---|---|---|---|
2 plátky toastového chleba (nebo jiného pečiva) | špetka hořčice | ||
60 g sýru gouda 48 %, vcelku | česnek dle chuti | ||
30 g majonézy | pažitka |
POSTUP:
- Goudu nakrájejte na malinké kostičky o velikosti 3–5 mm.
- Promíchejte je s majonézou a hořčicí, dochuťte prolisovaným česnekem.
- Plátky chleba překrojte na trojúhelníky, jeden trojúhelník vždy namažte, posypte pažitkou a přiklopte druhým.
Recepty na zdravé a chutné pomazánky
Recepty
Může se vám hodit na Zboží.cz: Kuchařky