Článek
Zázvorová limonáda
INGREDIENCE |
---|
4 cm kořene zázvoru |
citron |
1/2 l vody |
5 lžic třtinového cukru |
špetka soli |
čerstvá máta |
perlivá voda |
POSTUP:
- Zázvor najemno nastrouhejte, dejte do hrnce s 1/2 litrem vody a přiveďte k varu.
- Následně přidejte cukr, sůl a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Potom sirup nechte vychladit.
- Když se tak stane, vše sceďte přes plátýnko a čistý sirup přelijte do čisté lahve.
- Takto připravený sirup nalijte v množství jako běžnou šťávu do džbánu, přidejte šťávu z půlky citronu, lístky čerstvé máty, plátky zázvoru na ozdobu, led a perlivou vodu.
- Vše zamíchejte a podávejte.
Silvestrovské pohoštění: Recepty na výtečné kanapky, chuťovky a jednohubky
Vánoce
Mátovo-okurková limonáda
INGREDIENCE |
---|
1 okurka |
1,5 l vody nebo sody |
hrst mátových lístků |
12 g třtinového cukru (nemusí být) |
led |
POSTUP
- Okurku nakrájejte a vhoďte do vody nebo sodovky.
- Přidejte mátové lístky.
- Vmíchejte cukr, vychlaďte a podávejte s ledem.
Levandulová limonáda
INGREDIENCE |
---|
4 lžíce květu levandule (sušené) |
citron |
cukr |
750 ml vody |
POSTUP
- Vodu převařte, přidejte květy levandule a 20 minut vařte.
- Poté levanduli sceďte, do vody přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a studenou vodu.
- Pokud budete sladit cukrem, pak jej přidávejte ještě do teplé vody, aby se rozpustil. Na závěr přidejte led.
Horké nápoje zahřejí a navodí tu správnou atmosféru nejen o Vánocích
Vánoce
Aperol
INGREDIENCE |
---|
3 díly prosecca |
2 díly aperolu |
1 díl perlivé vody |
kostky ledu |
plátek pomeranče |
POSTUP:
- Sklenici ze 2/3 naplňte ledem.
- Nalijte 1 díl perlivé vody, 3 díly prosecca a na závěr krouživým pohybem 2 díly aperolu.
- Díky krouživému pohybu se všechny ingredience dokonale propojí.
- Jako 1 díl se standardně používají 2 cl, ale je to na vás. Důležité je vždy zachovat správný poměr ingrediencí. Na závěr přidejte plátek pomeranče.
Bitter Life
INGREDIENCE |
---|
40 ml Fernet Stocku, |
120 ml citronové limonády |
¼ čerstvé limety |
led |
čerstvá máta |
limeta na ozdobení |
POSTUP:
- Whisky sklenici naplňte ledem, vymačkejte do ní ¼ limety, nalijte fernet a doplňte citronovou limonádou.
- Ozdobte čerstvou mátou a plátkem limetky.
Grand Tonic
INGREDIENCE |
---|
50 ml Grand Marnier Cordon Rouge |
150 ml tonik |
led |
plátek pomeranče |
POSTUP
- Sklenici naplňte kostkami ledu a přidejte Grand Marnier.
- Doplňte tonikem, promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.
Espresso Martini
INGREDIENCE |
---|
1 šálek espressa |
0,02 l vodky |
0,02 kávového likéru |
cukrový sirup |
led |
POSTUP
- Do šejkru vložte led a přidejte všechny ostatní ingredience.
- Důkladně protřepejte a přes sítko vlijte do skleničky (na martini).
- Do vzniklé pěny vložte kávová zrna jako ozdobu.
Lord Ginger
INGREDIENCE |
---|
4 cl Staré žitné myslivecké Reserve |
1/8 limetky |
zázvorové pivo nebo limonáda |
kostky ledu |
POSTUP:
- Do připravené vysoké sklenice nadávkujte Starou žitnou.
- Zasypte do plna ledem a po okraj dolijte zázvorovým pivem.
- Vymáčkněte a do sklenice vhoďte 1/8 limetky.
- Na ozdobu použijte limetku nebo plátek zázvoru.
Abuelo Fizz
INGREDIENCE |
---|
4 cl rumu Abuelo 7 |
2 cl čerstvé citronové šťávy |
2 cl cukrového sirupu |
10 cl sody |
POSTUP
- Do sklenky dejte led až po okraj.
- Nalijte do ní rum, přidejte čerstvou citronovou šťávu a cukrový sirup.
- Vše promíchejte a dolijte 10 cl sody.
- Ozdobte plátkem pomeranče a můžete podávat.
Koktejl Hugo
INGREDIENCE |
---|
4 cl Bohemia sektu |
bezinkového sirupu |
limetky |
ledu |
POSTUP:
- Do skleničky dejte kostky ledu, zalijte sektem, přidejte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky.
Gordon’s Pink Spritz
INGREDIENCE | |
---|---|
50 ml Gordon’s Pink | |
50 ml citronové limonády | |
25 ml prosecca | |
led | |
jahody |
POSTUP
- Do sklenice na vysoké nožce vložte dostatečné množství ledových kostek.
- Přilijte Gordon’s Pink, citronovou limonádu a nakonec prosecco.
- Na závěr drink ozdobte rozkrájenými jahodami.
Recepty na oblíbené silvestrovské pomazánky
Recepty
Recepty na slané pečené pohoštění
Vánoce
Může se vám hodit na Zboží.cz: Recepty na nápoje a koktejly