Článek
Pina Colada
Suroviny: 150 g čerstvého ananasu, 2 cl kokosového sirupu nebo krému, 5 cl třtinového rumu, 10 cl ananasového džusu |
Postup: Očištěné plátky ananasu nakrájejte na kostičky a vložte do mixéru. Odměřte ostatní suroviny a rozmixujte do jemné konzistence. Nápoj přelijte do vysoké sklenice na kostky ledu. |
Whisky Sour
Suroviny: 5 cl Bourbonu, 3 cl čerstvé citronové šťávy, 2 cl cukrového sirupu, 1 cl vaječných bílků, pomerančová kůra a koktejlová třešinka |
Postup: Do šejkru na kostky ledu odměřte všechny suroviny. Začněte bílkem. Následně důkladně vyšejkrujte a servírujte do whisky sklenice na kostky ledu. Hladinu nápoje ovoňte pomerančovou kůrou a ozdobte třešinkou. |
Bitter Life
Suroviny: 40 ml Fernet Stocku, 120 ml citronové limonády, ¼ čerstvé limety, led, čerstvá máta, plátek limetky k dozdobení |
Postup: Whisky sklenici naplňte ledem, vymačkejte do ní ¼ limety, nalijte fernet a doplňte citronovou limonádou. Ozdobte čerstvou mátou a plátkem limetky. |
Gordon’s Pink Spritz
Suroviny: 50 ml Gordon’s Pink, 50 ml citronové limonády, 25 ml Prosecca, led, jahody |
Postup: Do sklenice na vysoké nožce vložte dostatečné množství ledových kostek. Přilijte Gordon’s Pink, citronovou limonádu a nakonec Prosecco. Na závěr drink ozdobte rozkrájenými jahodami. |
Mojito
Suroviny: 40 ml rumu Captain Morgan White Rum, 10 lístků (2 snítky) čerstvé máty, ½ limety, 25 ml cukrového sirupu nebo lžíce třtinového cukru, sodovka, drcený led |
Postup: Mátové listy pomačkejte v ruce, abyste tak uvolnili její aroma. Poté je dejte na dno velké sklenice či korbelu. Limetu nakrájejte na měsíčky, vložte do sklenice a přidejte sirup nebo třtinový cukr. Vše společně dobře pomačkejte tak, aby se uvolnila limetová šťáva. Do ¾ naplňte sklenici drceným ledem, přilejte rum a sodovku. Drink dobře promíchejte, dosypte drceným ledem, ozdobte mátou a vychutnejte si osvěžující drink. |
Chocolat Luxe Mocha Martini
Suroviny: 50 ml Baileys Chocolat Luxe, 25 ml Smirnoff vodky, 25 ml espressa, led |
Postup: Nalijte do shakeru Baileys Chocolat Luxe, přidejte vodku, espresso a pár kostek ledu. Vše dokonale promíchejte do hladké, jemné konzistence. Servírujte do sklenice typu Martini, ozdobit můžete lístkem máty. |
Mattoni Rh+
Suroviny: 2 cl džusu Granini grep, 2 cl bitter sirupu, 2 cl Grenadiny, 2 cl citronové šťávy, perlivá Mattoni na dolití, rozmarýn a plátek grepu na ozdobu |
Postup: Smíchejte všechny ovocné složky, dolijte perlivou Mattoni a dozdobte grepem a rozmarýnem. |
Bubble Sunset
Suroviny: Aperol, čerstvý pomerančový fresh, Bohemia Sekt semi sec, led, plátek pomeranče |
Postup: Do sklenky nalijte 1 díl Aperolu, doplňte 1 dílem čerstvého pomerančového freshe, dolijte 3 díly sektu Bohemia Sekt demi sec a podávejte na ledu. Můžete ozdobit plátkem pomeranče. |
Ledové kostky s jedlými květy
Suroviny: jedlé květy, voda, tvořítka na led |
Postup: Do zásobníku na led nalijte malé množství vody. Na vodu vložte květinu. Jemně nakapejte několik kapek vody na květinu, aby zůstala při zamrazování na svém místě. Zamrazte na 12-24 hodin, poté nalijte další vrstvu vody, aby tvořítko bylo zaplněné. Vložte do mrazáku na 12-24 hodin a led je připraven.Tip: Pokud chcete, aby byl led obzvláště čirý, převařte destilovanou vodu, poté nechte vychladnout. Tím se eliminují nečistoty a vzduchové bubliny a led je krásně čistý. |
Může se vám hodit na Seznamu: